Είναι οριστικό: Η βασίλισσα Ελισάβετ εγκαταλείπει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ

13:16 6/3/2022 - Πηγή: iPop

Η βασίλισσα Ελισάβετ σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες φαίνεται να επέλεξε να μείνει στο κάστρο του Ουίνδσορ σε μια κίνηση που σηματοδοτεί ότι «δεν θα ζήσει ποτέ ξανά στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ». Η επίσημη βασιλική κατοικία της στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν ήταν η βάση της από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ακυρώνει τις συναντήσεις της – Οι τελευταίες εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας της

Η βασίλισσα Ελισάβετ εγκαταλείπει οριστικά το Παλάτι του
Μπάκιγχαμ

Οι λόγοι υγείας λέγεται ότι επηρέασαν την απόφαση της βασίλισσας καθώς η 95χρονη κόλλησε πρόσφατα Covid και αντιμετωπίζει επίσης κινητικά προβλήματα, ανέφερε η The Mirror. Μια μακροχρόνια ανακαίνιση ύψους 369 εκατομμυρίων λιρών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί η Βασίλισσα να μετακομίσει προσωρινά από τα ιδιωτικά της διαμερίσματα. Αλλά από τότε, αποφασίστηκε ότι θα εκκενώσει οριστικά το παλάτι για να ελαχιστοποιήσει τα ταξίδια της, καθώς επίσης δεν θεωρείται πλέον κατάλληλο για βασικό σπίτι, αναφέρουν οι Times.

Είναι βέβαιο ότι η βασίλισσα θα εργάζεται μόνιμα από το σπίτι στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Η μονάρχης που έσπασε κάθε ρεκόρ θα γιορτάσει τα 96α γενέθλιά της φέτος και αναφέρθηκε ότι «δεν μπορούσε να περπατήσει» καθώς στηριζόταν στο μπαστούνι της σε μια συνάντηση στο Κάστρο τον περασμένο μήνα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η βασίλισσα χρειάστηκε να ξεκουραστεί για αρκετές εβδομάδες κατόπιν εντολής γιατρού, αφού πήγε για εξετάσεις στο νοσοκομείο για απροσδιόριστη ασθένεια. Επίσης, βρέθηκε θετική στον Covid τον περασμένο μήνα, παρουσιάζοντας «ελαφρά συμπτώματα» ενώ συνέχιζε να εκτελεί «ελαφριά καθήκοντα».

Η βασίλισσα πέρασε μεγάλο μέρος του lockdown στο Ουίνδσορ με τον πρίγκιπα Φίλιππο μέχρι τον θάνατό του τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Αναμένεται να επιστρέψει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τους εορτασμούς του Platinum Jubilee φέτος.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η βασίλισσα δεν μετακόμισε στην εξοχική της κατοικία όπως συνήθως, όπου περνά το καλοκαίρι με την οικογένεια στο Balmoral στο Aberdeenshire και μένει στο κτήμα της στο Norfolk, Sandringham, από τον Δεκέμβριο έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είναι οριστικό: Η βασίλισσα Ελισάβετ εγκαταλείπει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα