Αυτό είναι το φρούτο που επιβραδύνει την γήρανση και υπόσχεται να σε κρατήσει νέα!

12:50 6/3/2022 - Πηγή: iPop

Τα φρούτα είναι τα γλυκά της φύσης. Είναι φυσικά γλυκά, αναζωογονητικά και γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σου να τονώσουν την υγεία σου. Και αν θες να βοηθήσεις στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης, υπάρχουν ορισμένα είδη φρούτων που μπορούν να βοηθήσουν και σε αυτό! Σύμφωνα με την Trista Best, ειδική διατροφολόγο στο Balance One Supplements, τα φρούτα μπορούν να βοηθήσουν στη διαδικασία γήρανσης και το καλύτερο φρούτο που διαθέτει πολλαπλά οφέλη και μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση είναι η παπάγια.

Όσα

δεν ξέρεις για την παπάγια

Παπάγια: Το φρούτο που επιβραδύνει την γήρανση

«Η παπάγια είναι μια υπερτροφή γνωστή για τα οφέλη της και την ικανότητά της να επιβραδύνει και να αναστρέφει τα σημάδια γήρανσης, αλλά η αναστροφή συμβαίνει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά σε κυτταρικό επίπεδο», λέει η ειδικός.

Unsplash

“Οι βιταμίνες και οι φυτικές ενώσεις που περιέχονται στην παπάγια την καθιστούν ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες δρουν στο σώμα για να επιβραδύνουν και να αναστρέφουν το οξειδωτικό στρες”, λέει η ειδική διατροφολόγος. “Αν αυτό το οξειδωτικό στρες αφεθεί να εμφανιστεί και να επιμείνει, μπορεί να βλάψει τα κύτταρα. Μόλις αυτά τα κύτταρα πολλαπλασιαστούν, η βλάβη τους εκδηλώνεται με τη μορφή ρυτίδων, απώλειας ελαστικότητας και ακόμη και χρόνιων καταστάσεων που επιδεινώνονται από φλεγμονή.”

Υπάρχει επίσης ένα βασικό ένζυμο που βρίσκεται στην παπάγια που ονομάζεται παπαΐνη. Σύμφωνα με την διατροφολόγο, «αυτό το ένζυμο, καθώς και οι βιταμίνες A, C και E παίζουν ζωτικό ρόλο στις αντιγηραντικές ικανότητες της παπάγιας».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αυτό είναι το φρούτο που επιβραδύνει την γήρανση και υπόσχεται να σε κρατήσει νέα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα