Εγκλωνισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά

10:07 22/2/2016 - Πηγή: iPop

Στο Πειραιά βρίσκονται περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έφτασαν στο λιμάνι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Αξίζει να τονιστεί, πως από τα ξημερώματα της Δευτέρας, έχουν καταπλεύσει στον Πειραιά τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος», «Αριάδνη» και «Blue Star ΙΙ», από Μυτιλήνη,

Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο. Τα συγκεκριμένα πλοία, μετέφεραν συνολικά περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Μάλιστα, η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των ατόμων είχε ήδη προμηθευτεί εισιτήρια έτσι ώστε να επιβιβαστεί από το λιμάνι στα λεωφορεία και να οδηγηθεί στα σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το εισιτήριο κοστίζει 50 ευρώ για τους ενήλικες και 25 ευρώ για τα παιδιά.

Λόγω των πολλών προσφύγων έχουν προκληθεί έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στον Πειραιά. Η Τροχαία δεν επέτρεψε να γίνει η επιβίβαση των ανθρώπων αυτών επί τόπου, καθώς επρόκειτο για περίπου 50 λεωφορεία. Οι πρόσφυγες περιμένουν σε χώρους έξω από το λιμάνι, την πύλη Ε2, για να δουν πώς θα καταφέρουν τελικά να απεγκλωβιστούν.

Αξίζει να τονιστεί πως το Σάββατο με το διασωστικό σκάφος «Topaz Responder» το οποίο ανήκει σε μη κυβερνητική οργάνωση μετέφερε στην Ρόδο από το Καστελόριζο 300 μετανάστες και πρόσφυγες. Ενώ, άλλα 495 άτομα έφτασαν με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» στο λιμάνι του Πειραιά.

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Εγκλωνισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα