Προς μετάθεση των εκλογών στην ΠΓΔΜ;

09:31 22/2/2016 - Πηγή: iPop

Την μετάθεση των εκλογών στην ΠΓΔΜ ζητούν ΗΠΑ και Ε.Ε. καθώς θεωρούν πως δεν πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για διεξαγωγή των εκλογών στις 24 Απριλίου, όπως είναι προγραμματισμένο.

Οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της Ε.Ε. και των ΗΠΑ δηλώνουν πως απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να εκκαθαριστούν οι εκλογικοί κατάλογοι, όπως επίσης και για να υπάρξει μια συμφωνία ανάμεσα

στα κόμματα σχετικά την λειτουργία των ΜΜΕ.

Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και των ΗΠΑ σημείωσαν πως κατά τις συζητήσεις τέθηκε ως πιθανή ημερομηνία η 5η Ιουνίου, όμως θα πρέπει να εξεταστεί από τους εμπλεκόμενους.

Το κόμμα του Νίκολα Γκρουέφσκι θεωρεί, από την άλλη, πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερήσει η διεξαγωγή των εκλογών.

Αξίζει να θυμίσουμε σ’ αυτό το σημείο πως τον περασμένο Ιούλιο τα τέσσερα κυρίαρχα κόμματα της ΠΓΔΜ είχαν αποφασίσει συμφωνία για να δοθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο, με τη διαμεσολάβηση του Γιοχάνες Χαν, Επιτρόπου για την Διεύρυνση της Ε.Ε. Η συμφωνία προέβλεπε πρόωρες εκλογές τον Απρίλιο, εάν εκπληρωθούν, ωστόσο, ορισμένα προβλεπόμενα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

The post Προς μετάθεση των εκλογών στην ΠΓΔΜ; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα