Αλλάζουν όλα στην αυτόνομη θέρμανση- Είναι εφικτή χωρίς την έγκριση της συνέλευσης

13:24 3/1/2017 - Πηγή: iPop

Νέος νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή βάζει τέλος σε όσα ξέραμε μέχρι τώρα για την θέρμανση. Με το νέο νόμο δεν θα χρειάζεται πλέον να υπάρχει έγκριση μεταξύ των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας για την αυτόνομη θέρμανση.

Τι περιλαμβάνει η τροπολογία του νόμου:

Με την τροπολογία που ψηφίστηκε στο νόμο για τον χωρικό σχεδιασμό (Ν. 4447/2016 – ΦΕΚ 241 Α’ 23.12.2016 ) δεν είναι υποχρεωτική πλέον η έγκριση γενικής συνέλευσης από το 50% συν 1 των ψήφων των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας,

με σκοπό ένας ιδιοκτήτης να χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο.

Επομένως, όποιος δεν θέλει πλέον να δεσμεύεται στην κεντρική θέρμανση του κτιρίου με πετρέλαιο, ακόμα και στην περίπτωση που δεν συμφωνούν από κοινού οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει αυτόνομο σύστημα θέρμανσης στο δικό του διαμέρισμα. Το άρθρο 39 του νόμου, που περιλαμβάνει την παραπάνω διάταξη συζητιέται αρκετά χρόνια, όμως έγινε πράξη πριν λίγες ημέρες.

Τι αναφέρει η διάταξη:

Στο τέλος της παρ. 7 του άρθρου 11 του ν. 4342/2015 (άρθρο 9 της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ) προστίθεται παράγραφος 8 ως ακολούθως: «8. Για την τοποθέτηση μετρητικών ή ρυθμιστικών διατάξεων ενέργειας ή ανεξάρτητων μονάδων θέρμανσης σε μεμονωμένες ιδιοκτησίες καταναλωτών σε υφιστάμενα πριν από την έναρξη εφαρμογής του παρόντος νόμου κτίρια, καθώς και σε όσα κτίρια ανεγερθούν μετά την έναρξη εφαρμογής αυτού, δεν απαιτείται προηγούμενη έγκριση ή απόφαση οργάνου ή ενημέρωση ή άδεια άλλης αρχής ή φορέα, πέραν των πιστοποιημένων φορέων παροχής ή εγκατάστασης όπου αυτό απαιτείται».

Η συζήτηση γύρω από την αυτόνομη θέρμανση ξεκίνησε το 2011 και συνεχίστηκε, όταν αυξήθηκαν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης. Επομένως, είχαν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης σε πολυκατοικίες, καθώς δεν ήταν λίγοι οι ιδιοκτήτες που καθυστερούσαν ή δεν πλήρωναν τα κοινόχρηστα στην ώρα τους.

Θυμίσου εδώ πως μπορείς να έχεις ζεστό σπίτι, ακόμα και χωρίς θέρμανση.

Photo: CompactAppliance.com

The post Αλλάζουν όλα στην αυτόνομη θέρμανση- Είναι εφικτή χωρίς την έγκριση της συνέλευσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα