Δυνατή και γυμνασμένη πλάτη με ασκήσεις που μπορείς να κάνεις ακόμα και στη δουλειά!

11:40 1/6/2017 - Πηγή: iPop

Μπορείς και εσύ να φτιάξεις μία γυμνασμένη πλάτη με πολύ απλές ασκήσεις τις οποίες μπορείς να κάνεις οπουδήποτε, ακόμα και στο γραφείο! Διάβασε παρακάτω για να μάθεις ποιες είναι.

Λαιμό και κεφάλι

Στάσου σε έναν τοίχο και πίεσε την πλάτη σου σε αυτόν, ξεκινώντας από την κάτω σπονδυλική σου στήλη. Πίεσε πρώτα την ουρά σου στον τοίχο και, στη συνέχεια, λύγισε το πάνω μέρος της πλάτης, ώστε να μην αγγίζει τον τοίχο. Στρέψε αργά την πλάτη σου πάνω από τον τοίχο. Λύγισε το λαιμό σου προς τα εμπρός και τέντωσε το κεφάλι σου προς τα πάνω.

Η ανώτερη σπονδυλική στήλη

Στάσου δίπλα σε έναν τοίχο με τα χέρια σου κατά μήκος των πλευρών σου και τις παλάμες στραμμένες προς το σώμα σου. Προχώρησε αργά τους αγκώνες σου προς τα πίσω μέχρι να ακουμπήσουν στον τοίχο. Μην αφήνεις τους ώμους σου να πέφτουν προς τα εμπρός. Επανέλαβε την άσκηση αρκετές φορές.

Ώμοι

Πίεσε την πλάτη σου στον τοίχο. Τράβηξε αργά τον αριστερό ώμο σου μακριά από τον τοίχο, πιέζοντας την λεπίδα του ώμου στον τοίχο. Επανέλαβε για τον δεξί ώμο.

Οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης

Πίεσε την πλάτη σου στον τοίχο ή σε μια καρέκλα. Σύρε τη σπονδυλική στήλη σου κατά μήκος του τοίχου με τα γόνατα λυγισμένα. Σπρώξε την κάτω πλάτη στον τοίχο, λυγίζοντας την πλάτη σου και σφίγγοντας τους μύες του στομαχιού σου. Τώρα, ίσιωσε σιγά-σιγά ένα πόδι κάθε φορά, βεβαιώνοντας ότι η κάτω πλάτη σου πιέζεται σφιχτά στον τοίχο. Για να αισθανθείς περισσότερο τέντωμα, ενώ ισιώνεις το πόδι σου, τοποθέτησε τα χέρια σου στους γοφούς σου και πίεσε ελαφρά προς τα κάτω.

Ουρά

Στερέωσε την πλάτη σου σε έναν τοίχο και τα πόδια σου περίπου 35-40 εκατοστά μακριά από τον τοίχο. Ξεκίνησε αργά πιέζοντας τους γλουτούς σου στον τοίχο λυγίζοντας τα γόνατά σου στο βαθμό που αυτό είναι άνετα. Η χαμηλότερη πλάτη σου πρέπει να πιέζεται στον τοίχο και δεν πρέπει να αισθάνεσαι δυσφορία κατά την άσκηση. Επανέλαβε την άσκηση αρκετές φορές.

The post Δυνατή και γυμνασμένη πλάτη με ασκήσεις που μπορείς να κάνεις ακόμα και στη δουλειά! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα