Αποστολή της NASA θα φθάσει πιο κοντά από ποτέ στον Ήλιο!

10:14 1/6/2017 - Πηγή: iPop

Πιο κοντά από ποτέ στον Ήλιο θα φθάσει η ειδική αποστολή της NASA, Parker Solar Prob, η οποία πήρε το όνομά της απ’ τον Αμερικανό φυσικό Eugene Parker.

#ICYMI: The Parker Solar Probe, set to touch the sun,

was renamed today in honor of astrophysicist Eugene Parker: https://t.co/bEJqJOZWrD pic.twitter.com/X8MCRQbgbE

NASA (@NASA) June 1, 2017

Το σκάφος Parker Solar Prob θα πλησιάσει το 2024 τον Ήλιο περισσότερο απ’ ό,τι έχει κάνει κάθε άλλο σκάφος μέχρι σήμερα.

Το διαστημικό σκάφος έχει μέγεθος μικρού αυτοκινήτου και κόστους περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατασκευάσθηκε από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins KAI θα εκτοξευθεί το καλοκαίρι του 2018.

To 2024, το Parker Solar Prob θα εισχωρήσει για πρώτη φορά στην «ατμόσφαιρά» του (γνωστή και ως στέμμα ή κορώνα), σε απόσταση σχεδόν επτά εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την επιφάνεια του άστρου μας και σε θερμοκρασίες κοντά στους 1.400 βαθμούς Κελσίου.

Ο Parker θα γιορτάσει σύντομα τα 90ά γενέθλιά του και πρόκειται για την πρώτη φορά που η NASA τιμάει έναν εν ζωή επιστήμονα.

Σημειώνεται πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) σχεδιάζει τη δική του αποστολή στον Ήλιο, το σκάφος Solar Orbiter, που προγραμματίζεται να εκτοξευθεί το Φεβρουάριο του 2019.

Photo: Johns Hopkins University /Applied Physics Laboratory

The post Αποστολή της NASA θα φθάσει πιο κοντά από ποτέ στον Ήλιο! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα