ΔΝΤ: Συμμετέχουμε πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα

18:14 26/1/2017 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι το ΔΝΤ συμμετέχει πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε κατά την ενημέρωση Τύπου ο Ουίλιαμ Μάρει, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης εξαρτάται κυρίως απ’ τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο ίδιος επανέλαβε όσα είχε πει η Κριστίν Λαγκάρντ στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Νταβός, δηλαδή ότι το Ταμείο

παραμένει στο ελληνικό πρόγραμμα και στόχος είναι μια συμφωνία που να περιλαμβάνει τη συμμετοχή του.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής επρόσωπος Τύπου απέφυγε να προσδιορίσει το πότε το ΔΝΤ θα λάβει την οριστική απόφαση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος, όμως, τόνισε ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Πρόσθεσε ότι η απόφαση του ΔΝΤ δεν συνδέεται με τις εκλογές σε ευρωπαϊκές χώρες το επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος σχολίασε ότι η Έκθεση Βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους, καθώς και τα συμπεράσματα από την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο του αρθρ.4, θα παρουσιαστούν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, το οποίο θα γίνει στι 6 Φεβρουαρίου.

Στο ΔΣ του Ταμείου θα πρέπει «να βγαίνουν τα νούμερα του προγράμματος», υπογράμμισε, προκειμένου το ΔΝΤ να συμμετέχει χρηματοδοτικά.

Επανέλαβε ότι με τα υφιστάμενα μέτρα ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα για το 2018 θα διαμορφωθεί στο 1,5%.

Ο εκπρόσωπος Τύπου επισήμανε ότι το ΔΝΤ δεν θέλει λιτότητα στην Ελλάδα, όμως, χρειάζονται επιπλέον μέτρα για να επιτευχθεί ο στόχος για πλεονάσμα στο 3,5%.

Σημειώνουμε πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, προσερχόμενοι στο Eurogroup νωρίτερα, εστίασαν στο ΔΝΤ και συγκεριμένα στη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

The post ΔΝΤ: Συμμετέχουμε πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα