O Trump ακυρώνει τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Μεξικού

17:38 26/1/2017 - Πηγή: iPop

Την άποψη του, πως καλό θα ήταν ο Μεξικανός ομόλογός του, Ενρίκε Πένια Νιέτο, να ματαιώσει την επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον εξέφρασε την Πέμπτη μέσω ανάρτησης του στο Twitter ο Donald Trump.

Αφορμή της αντίδρασης του Trump στάθηκε η δήλωση του Προέδρου του Μεξικό που αναφέρει, ότι «δεν πληρώσει για την ανέγερση τείχους κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών».

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ
έγραψε στο Twitter:

Οι ΗΠΑ έχουν εμπορικό έλλειμμα 60 δισ. δολαρίων με το Μεξικό. Ήταν μια μονόπλευρη συμφωνία από την αρχή της NAFTA με μεγάλους αριθμούς … χαμένων θέσεων απασχόλησης και εταιρειών. Αν το Μεξικό είναι απρόθυμο να πληρώσει για το τείχος το οποίο έχουμε μεγάλη ανάγκη, τότε είναι καλύτερα να ματαιωθεί η επικείμενη επίσκεψη

The U.S. has a 60 billion dollar trade deficit with Mexico. It has been a one-sided deal from the beginning of NAFTA with massive numbers…

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 26, 2017

of jobs and companies lost. If Mexico is unwilling to pay for the badly needed wall, then it would be better to cancel the upcoming meeting.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 26, 2017

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Γερουσία των ΗΠΑ Μιτς ΜακΚόνελ, αλλά παράλληλα και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, σε δηλώσεις τους την Τετάρτη επιβεβαίωσαν, πως η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία και συγκεκριμένα τα δύο σώματα θα εγκρίνουν την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Το συνολικό κόστος θα είναι από 12 – 15 δισ. δολάρια.

«Αναμένουμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό από την κυβέρνηση», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλής, κάτω σώματος του Κογκρέσου και πρόσθεσε:

«Η ουσία ωστόσο είναι ότι θα χρηματοδοτήσουμε την Πράξη του Φράκτη Ασφαλείας».

Διαβάστε επίσης:

Ο Πρόεδρος του Μεξικού απαντάει στον Trump: Δεν πληρώνουμε για κανένα τείχος

The post O Trump ακυρώνει τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Μεξικού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα