Ανακοινώθηκε το νομοσχέδιο για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ

15:42 26/1/2017 - Πηγή: iPop

Ανακοινώθηκε μέσω του ιστότοπου του βρετανικού κοινοβουλίου, το νομοσχέδιο για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. Το νομοσχέδιο αυτό θα δώσει το δικαίωμα στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, επικαλούμενη το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, να ξεκινήσει τις διαδικασίες εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι αναφέρει το νομοσχέδιο:

Το κοινοβούλιο ζητεί από την κυβέρνηση της Αυτής Μεγαλειότητος (σ.σ. βασίλισσας Ελισάβετ) να ειδοποιήσει επισήμως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έως την 31η Μαρτίου 2017 για την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποσυρθεί από την Ευρωπαϊκή

Ένωση.

Με την έγκριση της βασίλισσας, της Βουλής των Λόρδων και της Βουλής των Κοινοτήτων, η ειδοποίηση πρέπει να γίνει υπό τους όρους που προβλέπει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το νομοσχέδιο, μετά την έγκρισή του, θα κωδικοποιηθεί με το όνομα «Πράξη Απόσυρσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Άρθρο 50)».

Στο τέλος του νομοσχεδίου καθίσταται σαφές ότι το Brexit ως Πράξη τίθεται σε ισχύ μόλις εγκριθεί και υπογραφεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ και ότι αφορά την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, δηλαδή συνολικά το Ηνωμένο Βασίλειο. Η συζήτηση του σχεδίου νόμου θα ξεκινήσει στις 31 Ιανουαρίου.

Διαβάστε εδώ το νομοσχέδιο.Έγκριση και από το Κοινοβούλιο

Tο σχέδιο θα πρέπει να έχει την συγκατάθεση και από την πλειοψηφία του βρετανικού Κοινοβουλίου για να μπορέσει να πραγματωθεί.
Την μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου συζήτηση, προκειμένου να σταλεί εν τέλει στη Βουλή των Λόρδων.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η ψηφοφορία πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις να θέλουν επίτευξη της πλειοψηφίας, αφού οι Εργατικοί θα συμβαδίσουν με τους Συντηρητικούς.

Διαβάστε επίσης:

Δεσμεύσεις δια στόματος Μέι: Στη δημοσιότητα η επίσημη Λευκή Βίβλος για το Brexit

The post Ανακοινώθηκε το νομοσχέδιο για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα