Αισιόδοιξοι οι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι πριν το Eurogroup- Οι δηλώσεις κατά την είσοδο-Videos

15:49 26/1/2017 - Πηγή: iPop

Την αισιοδοξία τους σχετικά με το ελληνικό ζήτημα και τη συνεδρίαση της Πέμπτης εξέφρασαν Σόιμπλε- Ντομπρόβσκις κατά την είσοδο τους στο Eurogroup. Στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα εστίασε ο Γ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνοντας, πως θα συνεχίσει κανονικά, όπως του διαβεβαίωσε η Κρ.Λαγκάρντ σε επικοινωνία την οποία είχαν, ενώ από την πλευρά του ο Π.Μοσκοβισί χαρακτήρισε το Ταμείο

ο «απαραίτητο εταίρο του προγράμματος».

Βλάντις Ντομπρόβσκις:

O Ντομπρόβσκις εστίασε στη βελτίωση του κλίματος που επικρατεί στη χώρα μας και υπογράμμισε, πως «το ΔΝΤ θα συνεχίσει στο πρόγραμμα» κατά την άποψη του και εξήγησε. Ενώ είπε ότι στη σημερινή συνεδρίαση θα αναζητήσουν τα απαραίτητα μέτρα για να καταστεί αυτό δυνατό.

Χαρακτηριστικά, ο Ντομπρόβκις σημείωσε:

Νομίζω το ΔΝΤ θα συνεχίσει

Επίσης τόνισε, πως στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα τεθούν επί τάπητος θέματα σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα και τόνισε, ότι «θα αποτιμηθεί η τρέχουσα κατάσταση».

«Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σταδιακά βελτιώνεται και αναμένουμε παρόμοια αποτελέσματα με του προηγούμενου έτους» δήλωσε και πρόσθεσε:

Πρέπει να τελειοποιήσουμε τις εργασίες μας για τα μετρά μετά το 2018. Απαιτείται προσπάθεια και από τις 2 πλευρές για το κλείσιμο της αξιολόγησης

«Τώρα μια καλή ευκαιρία να επιταχύνουμε τις εργασίας μας αλλά στο τέλος της ημέρας σημασία έχει η ολοκλήρωση του προγράμματος, νομίζω ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει στο πρόγραμμα, αυτό αναγνωρίστηκε τον προηγούμενο Μάιο» εξήγησε και διαβεβαίωσε, ότι πραγματοποιούνται εργασίες έτσι ώστε να βρεθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή του.

Δηλώσεις Σόιμπλε:

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επισήμανε, πως στο Eurogroup δεν θα ασχοληθούν εντατικά με την Ελλάδα αναφέροντας:

Δεν υπάρχουν νέες καταστάσεις υπό συζήτηση, θα πρέπει να περιμένουμε

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας εστίασε στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης λέγοντας, πως είναι θέμα της Ελλάδας και τονίζοντας πως ήδη έχει καθυστερήσει λίγο η ιστορία.

Παράλληλα, ο Β. Σόιμπλε υπογράμμισε «δεν θα πρέπει να προτρέξουμε» και τόνισε «Δεν ξέρω τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης, δεν έχει κάνει όλα όσα έχει δεσμευτεί αλλά έχει φτάσει ο χρόνος να γίνουν».

Για το ΔΝΤ:

Ο Γερμανός Υπουργός αναφέρθηκε στο ΔΝΤ λέγοντας, πως θα τηρήσει όσα έχει δεσμευτεί κατά το παρελθόν αλλά, όπως εξήγησε «υπάρχουν κάποιες συμφωνίες αλλά οι δυσκολίες είναι στην υλοποίηση τους» και πρόσθεσε:

Δεν νομίζω πως σήμερα θα φτάσουμε σε σοκαρίστηκες αποφάσεις. Δεν έχω την πρόθεση να κάνω τη δουλειά των θεσμών. έχουν συμφωνηθεί πράγματα με τη Ελλάδα και θα πρέπει αν περιμένουμε για την υλοποίηση τους

Γερούν Ντάισελμπλουμ:

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε, πως στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα γίνει αναφορά στο ελληνικό πρόγραμμα και σημείωσε, πως στις συναντήσεις που προηγήθηκαν συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση τονίστηκε, πως είναι εφικτό να συνεχιστεί προς το μέλλον.

Θέλουμε να ακούσουμε τους Θεσμούς και την ελληνική πλευρά για να δούμε, πως θα επεξεργαστούμε τα επόμενα βήματα μας. Θέλουμε την ευημερία στην Ελλάδα. Θα βρούμε τρόπο για τα άμεσα μέτρα. Σχετικά με το ΔΝΤ, μίλησα πρόσφατα με τη Λαγκάρντ και με διαβεβαίωσε, πως ακόμα έχουν την πρόθεση να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα

Παράλληλα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε, ότι καταβάλει πολλές προσπάθειες και ότι θα γίνει πολλή δουλειά λέγοντας πως «οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει αν είναι αξιόπιστες και το χρέος να είναι βιώσιμο».

Το αντικείμενο είναι το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, στην Αθήνα δεν διεξάγονται πλήρως συζητήσεις και γι’ αυτό πρέπει να τις ξεκινήσουμε εκ νέου

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Επικεφαλής του Eurogroup αναφέρθηκε στην επιστολή του Τσακαλώτου δηλώνοντας, ότι δεν μπορεί να τη σχολιάσει αλλά λέγοντας, πως η συνεργασία με την Ελλάδα συνεχίζεται κανονικά.

Πιερ Μοσκοβισί:

Στα εκκρεμή ζητήματα τα οποία υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας- Θεσμών αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί κατά την είσοδο του στο Eurogroup λέγοντας:

Ξέρουμε πως εκκρεμή ζητήματα, έχουμε μερικά θέματα επί του δημοσιονομικού σχεδίου βραχυπρόθεσμα

Και πρόσθεσε:

Κάποια κράτη μέλη πρέπει να διασφαλιστούν σχετικά με το πρόγραμμα. Έχουμε κάνει προόδους

Ο Π. Μοσκοβισί ευχήθηκε αυτή η πρόοδος η οποία σημειώνεται να φανεί και περαιτέρω, σημειώνοντας:

Εύχομαι η Ελλάδα να τα καταφέρει και το 2017 όπως το περασμένο έτος. Είμαστε σε καλό δρόμο προς αυτό

Για το ΔΝΤ:

Εστιάζοντας στο ΔΝΤ ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε, πως «το ΔΝΤ είναι εταίρος του προγράμματος απαραίτητος» και πρόσθεσε:

Με τον Ντομπρόβσκις έχουμε λάβει μια επιστολή άκρως αναλυτική και αναμένουμε απαντήσεις σε συγκεκριμένα σημεία

«Στη επιστολή μας υπάρχει επιστολή μας υπάρχει καταγεγραμμένη και η θέση μας, αναμένουμε απάντηση με τη θέληση να έχουμε έχουμε ένα κοινό αποτέλεσμα» πρόσθεσε.

Μισέλ Σαπέν:

Στην πρόθεση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να εργαστούν σήμερα, όπως επίσης και τις επόμενες εβδομάδες, έτσι ώστε να προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, εστίασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ο Μ. Σαπέν τόνισε χαρακτηριστικά:

Όλοι δουλεύουμε. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά όλοι εργάζονται έχοντας κατά νου ότι πρέπει να αποφευχθεί κάθε είδους κρίση

Και τόνισε:

«Τις επόμενες εβδομάδες όλες οι πλευρές θα εργαστούν για να εφαρμοστούν στην Ελλάδα μεταρρυθμίσεις που θα είναι πολιτικά εφικτές. Όλοι εργάζονται για να επιστρέψει η Ελλάδα σε μια κανονική κατάσταση».

Διαβάστε επίσης:

Τα βλέμματα στραμμένα στο Eurogroup- Άσχημες οι προβλέψεις των εκθέσεων του ΔΝΤ

The post Αισιόδοιξοι οι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι πριν το Eurogroup- Οι δηλώσεις κατά την είσοδο-Videos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα