ΔΝΤ: Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί με λύση για το χρέος

16:01 2/5/2017 - Πηγή: iPop

Μπορεί όλοι να μιλούν για συμφωνία Κυβέρνησης- Θεσμών, η οποία θα «σφραγιστεί» στο επόμενο Eurogroup, ωστόσο, το ΔΝΤ για ακόμα μια φορά κρατά επιφυλακτική στάση μέχρι να δει τη συμφωνία ολοκληρωμένη.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, σχολιάζοντας την προκαταρκτική τεχνική συμφωνία με την ελληνική Κυβέρνηση, σημείωσε πως η συμφωνία επιλύει τη μια πλευρά του ζητήματος για συμμετοχή του ΔΝΤ

στο πρόγραμμα, δηλαδή τις μεταρρυθμίσεις.

Όπως έσπευσε, όμως, να συμπληρώσει ο ίδιος απαιτείται ακόμα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Η συμφωνία για την Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με τις περαιτέρω συζητήσεις, τις επόμενες εβδομάδες, σχετικά με μία αξιόπιστη στρατηγική που θα εξασφαλίζει ότι το χρέος είναι βιώσιμο», αναφέρει συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Θυμίζουμε πως μετά από 12 ώρες διαπραγμάτευσης, «κλείδωσε» η «προκαταρκτική τεχνική συμφωνία» με τους Θεσμούς. Η συμφωνία περιλαμβάνει περικοπές στις συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου αλλά και θετικά μέτρα. Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για τη συζήτηση για το χρέος και το «κλείδωμα» της τεχνικής συμφωνίας.

Mέσω twitter o Jeroen Dijsselbloem χαιρέτησε την προκαταρκτική συμφωνία Θεσμών- Ελλάδας και τόνισε πως πρέπει να ολοκληρωθεί με μια στρατηγική για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem το πρωί της Τρίτης, επισήμανε πως πλέον απομένει μια «αξιόπιστη στρατηγική για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας».

Photo: Reuters

The post ΔΝΤ: Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί με λύση για το χρέος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα