Κ. Μητσοτάκης: «Αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη τώρα κόβουν και την 12η»

11:13 2/5/2017 - Πηγή: iPop

«Αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη τώρα κόβουν και την 12η» είπε ο Κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου τον «λευκό καπνό» των διαπραγματεύσεων. Επενέφερε το mail Χαρδούβελη στο προσκήνιο ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως αποδέχεται τα πάντα για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητοτάκης στην κυβέρνηση κατηγορώντας

την πως δημιουργεί μια εικονική πραγματικότητα «διαφημίζοντας το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά αποσιωπώντας την υπερφορολόγηση», μιλώντας στην συνεδρίαση των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας και ανέφερε ότι η κυβέρνηση φέρνει μέτρα 2% του ΑΕΠ για το 2019 και το 2020 και με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά ακόμη χρόνια.

Στο προσκήνιο επανέφερε το mail Χαρδούβελη ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέγοντας πως τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση «είναι 8,5 φορές περισσότερα από το email Χαρδούβελη και τέσσερις φορές περισσότερα από όσα ζητούσε το ΔΝΤ το 2014».

Τα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο εάν υπερβούμε τον στόχο του ούτως ή άλλως υψηλού πλεονάσματος του 3,5%

4ο μνημόνιο έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

«Θα κάνουμε το καθήκον μας στη Βουλή και θα εξηγήσουμε στην κοινωνία τι περιλαμβάνει το 4ο μνημόνιο», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία βασίζεται στην πολιτική εξαπάτηση».

Αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη τώρα κόβουν και την 12η. Τα μέτρα αυτά κανείς δεν τα ζητούσε πριν από ένα χρόνο, είναι το τίμημα της πολιτικής αναξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα

Ο ίδιος, μάλιστα υπογράμμισε πως «η ΝΔ δεν θα συνεργήσει στο τέταρτο μνημόνιο των Τσίπρα – Καμμένου» και συμπλήρωσε πως τα μέτρα που θα έρθουν τώρα προς ψήφιση και ο λογαριασμός των Τσίπρα-Καμμένου είναι στα 12,5 δις ευρώ, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερα από όσα προέβλεπε το mail Χαρδούβελη.

Επαναφορά του αιτήματος για εκλογές

«Ζητήσαμε εκλογές πριν από ένα χρόνο με αίσθημα ευθύνης. Δεν φοβόμαστε εμείς τις εκλογές. Τις ζητάμε με αίσθημα ευθύνης. Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στο αίτημα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης και εξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει τις εκλογές, υποχωρεί σε όλα γιατί φοβάται τη λαϊκή ετυμηγορία».

Για να μείνει στην εξουσία συμφώνησε σε ένα 4ο μνημόνιο, διαφορετικό και σκληρότερο από τα προηγούμενα. Φτωχοποιεί την ελληνική κοινωνία και ειδικά τη μεσαία τάξη. Τα μέτρα που θα ψηφιστούν είναι το κόστος για την παραμονή Τσίπρα στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 εξαπάτησε τον ελληνικό λαό τρεις φορές, δεν μπορεί όμως να το κάνει πια. Και γι’ αυτό κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τις εκλογές. Υποχωρεί σε όλα. Τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε ότι «δυστυχώς οι εξελίξεις μας δικαίωσαν απόλυτα» και διευκρίνισε ότι «θα συνεχίσουμε να ζητάμε πολιτική αλλαγή» γιατί «η εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φθείρει τη χώρα».

Διάβασε επίσης:

Έκλεισε η επώδυνη συμφωνία με περικοπές στις συντάξεις & μείωση αφορολόγητου

The post Κ. Μητσοτάκης: «Αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη τώρα κόβουν και την 12η» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα