Δ. Τζανακόπουλος: Προς ψήφιση τα μέτρα έως 16 Μαΐου | Σε ξεχωριστό άρθρο τα θετικά μέτρα

14:48 2/5/2017 - Πηγή: iPop

Προς ψήφιση τα μέτρα έως 16 Μαΐου στη Βουλή και σε ξεχωριστό άρθρο τα θετικά μέτρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αισιόδοξη η στάση της Κυβέρνησης για το κλείσιμο της προκαταρκτικής συμφωνίας αλλά και για το ότι θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη συμφωνία έως τις 22 Μαΐου, που θα περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους,

σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, τα μέτρα θα έρθουν στη Βουλή για ψήφιση όταν επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας από το ταξίδι του στην Κίνα, 16 Μαΐου σύμφωνα με τον προγραμματισμό:

Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι, παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από παράλογες απαιτήσεις εκ μέρους των δανειστών καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η τεχνική συμφωνία είναι εν τέλει ισορροπημένη και βιώσιμη

Σχετικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις που θα περιλαμβάνονται στα αντίμετρα που θα νομοθετηθούν και θα εφαρμοστούν μαζί με τα μέτρα, όπως είπε ο Δ. Τζανακόπουλος, αυτές είναι:

Μείωση φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%.Μείωση συντελεστών φορολόγησης φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%.Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 200 εκατομμύρια, για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.Μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, η οποία μηδενίζεται για όσους έχουν έσοδα μέχρι 30.000 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους προβλέπεται μείωση του συντελεστή.Διαβάστε επίσης:

Θεσμοί: «Καταλήξαμε σε προκαταρκτική συμφωνία με τις ελληνικές αρχές» | Οι δηλώσεις Dijsselbloem – Moscovici

Υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για να παρουσιαστεί από την διαπραγματευτική ομάδα αναλυτικά το σύνολο της συμφωνίας και για να προγραμματιστούν οι πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος.

Διάβασε επίσης:

Όλες οι αλλαγές σε ΔΕΗ, φαρμακεία και Κυριακές με βάση τη νέα συμφωνία

The post Δ. Τζανακόπουλος: Προς ψήφιση τα μέτρα έως 16 Μαΐου | Σε ξεχωριστό άρθρο τα θετικά μέτρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα