Διπλωμάτης της Β. Κορέας ύποπτος για τη δολοφονία του Kim Jong-nam

09:14 22/2/2017 - Πηγή: iPop

Σε διπλωμάτη της Βόρειας Κορέας στρέφει τις έρευνες της η αστυνομία της Μαλαισίας. Όπως υπογραμμίζουν, αυτός φέρεται να είναι ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία του Kim Jong-nam.

Αξιωματικοί της μαλαισιανής αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση. Παράλληλα, έδωσαν το όνομα ενός αξιωματούχου στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας, αλλά κι ενός δεύτερου ατόμου το οποίο φέρεται να συνδέεται με την κρατική αεροπορική εταιρία της χώρας.

Ο αδερφός του Kim

Jong-un θυμίζουμε, πως δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ προετοιμάζονταν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Μακάο, όπου και ζούσε με την οικογένειά του υπό την προστασία της Κίνας.

Αξιωματούχοι από την Νότια Κορέα αλλά επίσης και από τις ΗΠΑ, εκτιμούν, πως πρόκειται για ένα σχέδιο δολοφονίας το οποίο υλοποιήθηκε από πράκτορες της Βόρειας Κορέας.

Οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας αναζητούν για τη διαδικασία της ανάκρισης έναν 44χρονο διπλωμάτη από τη Βόρεια Κορέα που είναι ο δεύτερος γραμματέας της πρεσβείας της Βόρειας Κορέα στη χώρα.

Επίσης, αναζητούν έναν 37χρονο ο οποίος είναι στέλεχος της αεροπορικής εταιρίας Air Koryo για να τον ανακρίνουν. Παράλληλα, όμως, αναζητείται για ανάκριση και ένας τρίτος ύποπτος χωρίς να έχουν γι΄αυτόν ανακοινωθεί περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφόνησαν τον αδερφό του Kim Jong-un

The post Διπλωμάτης της Β. Κορέας ύποπτος για τη δολοφονία του Kim Jong-nam appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα