Έτοιμη για σύγκρουση με το ΔΝΤ δηλώνει η Κυβέρνηση

21:15 21/2/2017 - Πηγή: iPop

Μήνυμα για τα αντισταθμιστικά μέτρα τα οποία θα λειτουργήσουν προς όφελος του λαού στέλνει η Κυβέρνηση μέσω των δηλώσεων Υπουργών της, ενώ δηλώνει έτοιμη να συγκρουστεί με το ΔΝΤ εάν εκείνο συνεχίσει τις παράλογες απαιτήσεις.

Έχοντας δεχθεί έντονη κριτική απ’ την Αντιπολίτευση για τα μέτρα στα οποία συμφώνησε, η Κυβέρνηση επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα που υπάρχει εις βάρος της και να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό.

Κι ενώ ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ συνεχίζει να μιλά

για παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό, η Έφη Αχτσιόγλου παραδέχεται ότι θα υπάρξουν νέες μειώσεις, λέγοντας, όμως πως θα υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα για όσους συνταξιούχους πληγούν.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Εργασίας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, τόνισε ότι θα υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη, που ενδεχομένως να αφορούν σε φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις για τους συνταξιούχους οι οποίοι θα δουν να μειώνεται για 13η φορά η σύνταξή τους.

Το ΔΝΤ και η Ελλάδα έκαναν ένα βήμα πίσω, σταδιακά μετατοπίστηκε. Περιμένουμε και από τη Γερμανία να κάνει ένα βήμα πίσω, για να επιτευχθεί η συμφωνία

Η κα Αχτσιόγλου χαρακτήρισε ως «καλό σήμα για την οικονομία, τις επενδύσεις και τις καταθέσεις» το γεγονός ότι επετεύχθη μια συμφωνία επί της αρχής στο Eurogroup για να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.

Η ίδια επανέλαβε την άποψη ότι κάθε επιβαρυντικό μέτρο θα έχει ως αντιστάθμισμα ένα μέτρο ελάφρυνσης, λέγοντας πως «τα οφέλη δεν θα χορηγηθούν υπό την αίρεση επίτευξης των στόχων, αλλά θα συμφωνηθούν από κοινού με τους Θεσμούς».

Η Υπουργός επέμεινε στην άποψη ότι τα μέτρα τα οποία συμφωνήθηκαν δεν είναι ύψους 3,5 δις ευρώ, αλλά συμπλήρωσε πως η συμφωνία αφορά την αλλαγή του μείγματος των δημοσιονομικών μέτρων.

Για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, η κα Αχτσιόγλου μίλησε για υποθετικά σενάρια.

Δραγασάκης: Θα συγκρουστούμε με το ΔΝΤ αν επιμείνει σε φορολόγηση των φτωχών

Ο Γιάννης Δραγασάκης απ’ την πλευρά του, μιλώντας στον ANT1, τόνισε ότι το ΔΝΤ δεν ζητεί απλώς να μειωθεί το αφορολόγητο, «ζητεί να φορολογήσουμε τους φτωχούς, για να μειώσουμε τη φορολογία των πλουσίων».

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι εάν το ΔΝΤ επιμένει, «θα συνεχίσουμε να έχουμε πρόβλημα, θα έχουμε σύγκρουση, πώς να το κάνουμε; Η Κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να το κάνει αυτό».

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σχολίασε ότι το να μειωθεί το αφορολόγητο «κατά τι και να χρησιμοποιήσουμε το προϊόν αυτό για να κάνουμε άλλα μέτρα κοινωνικά ισοδύναμα, αυτό θα το συζητήσουμε».

Ο ίδιος σημείωσε πως η συμφωνία θα επιτευχθεί θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, «δεν θα υπάρχει νέα λιτότητα».

Στόχος από εδώ και πέρα, κατά τον κ. Δραγασάκη, είναι να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας, το κοινωνικό κράτος και τις στοχευμένες ελαφρύνσεις.

Ο Γ. Δραγασάκης παραδέχθηκε ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά, όμως, «η μάχη συνεχίζεται. Με τη συμφωνία που θα επιτευχθεί, η πλειονότητα των νοικοκυριών θα είναι ωφελημένη».

The post Έτοιμη για σύγκρουση με το ΔΝΤ δηλώνει η Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έτοιμη, ΔΝΤ, Κυβέρνηση,etoimi, dnt, kyvernisi