Κυβερνητικός αγώνας για την διαπραγμάτευση με φόντο την αισιοδοξία Juncker

08:14 22/2/2017 - Πηγή: iPop

Ο Κυβερνητικός αγώνας δρόμου για τη διαπραγμάτευση την οποία στόχο έχει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης συνεχίζεται με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker να εκφράζει την αισιοδοξία του. Την ίδια στιγμή, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Γιάννης Δραγασάκης στέλνουν το δικό τους μήνυμα προς το ΔΝΤ μεταφέροντας το μήνυμα πως η Κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να οδηγηθεί ακόμα και σε σύγκρουση αν εκείνο συνεχίσει να στηρίζει

τις παράλογες απαιτήσεις του.

Αισιόδοξα μηνύματα από τον Πρόεδρο της Κομισιόν:

Την αισιοδοξία του σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης φέρεται σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές να εξέφρασε κατά την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Τρίτη οι δύο άνδρες συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

Όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της Κουμουνδούρου:

Επί τάπητος 4ωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν οι βασικές πολιτικές αρχές της συμφωνίας στο Eurogroup.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ενημέρωσε τα μέλη της Π.Γ. για τα ζητήματα τα οποία υπάρχουν, ενώ τη συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη της Π.Γ. απασχόλησαν επίσης τα αντισταθμιστικά μέτρα και ειδικότερα το πως αυτά θα ισοφαρίζουν τις επιβαρύνσεις.

Τα βλέμματα στραμμένα στις συναντήσεις της Merkel:

Η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel θυμίζουμε, πως σήμερα, Τετάρτη, θα έχει σήμερα ξεχωριστές συναντήσεις με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, αλλά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.

Αυστηρό μήνυμα της Κυβέρνησης σε ΔΝΤ:

Το δικό της μήνυμα για τα αντισταθμιστικά μέτρα τα οποία θα λειτουργήσουν προς όφελος του λαού έστειλε η Κυβέρνηση μέσω των δηλώσεων Υπουργών.

Η Έφη Αχτσιόγλου παραδέχτηκε, πως θα υπάρξουν νέες μειώσεις, λέγοντας, εξηγώντας, όμως, πως παράλληλα θα υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα για όσους συνταξιούχους πληγούν.

Από την πλευρά του ο Γιάννης υπογράμμισε, πως το ΔΝΤ δεν ζητεί απλώς να μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά τη φορολόγηση των φτωχών και ξεκαθάρισε, πως αν το Ταμείο επιμείνει θα έχουμε σύγκρουση.

Διαβάστε επίσης:

Για σύγκρουση με το ΔΝΤ αν επιμείνει για το φορολογικό μιλάει η Κυβέρνηση

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Κυβερνητικός αγώνας για την διαπραγμάτευση με φόντο την αισιοδοξία Juncker appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα