Δίκη Γιακουμάκη: Η απολογία του πρώην διευθυντή και της υπεύθυνης της εστίας

16:55 22/11/2016 - Πηγή: iPop

Στο ειδώλιο του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Εφετών, στα Ιωάννινα για να απολογηθούν βρέθηκαν ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής και η καθηγήτρια, η οποία ήταν υπεύθυνη της εστίας, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, στην υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να αφηγηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου την σειρά των γεγονότων που απασχόλησαν το συμβούλιο των καθηγητών στην Γαλακτοκομική Σχολή και αναφέρονταν στις συμπεριφορές που φέρεται να είχαν σπουδαστές σε βάρος

του άτυχου 20χρονου.

Στις ερωτήσεις της έδρας για το αν είχαν πέσει στην αντίληψή τους βασανιστήρια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, απάντησαν πως δεν μπόρεσαν, παρά τα μέτρα που είχαν λάβει μετά τις καταγγελίες που έγιναν στην Διεύθυνση από άλλους σπουδαστές, να επιβεβαιώσουν κάποιο περιστατικό.

Στην διαδικασία υπήρξαν εντάσεις, καθώς ο δικηγόρος της καθηγήτριας, πρώην υπεύθυνης για την εστία, Κώστας Δήμου, αντέδρασε με τις ερωτήσεις προς την εντολέα του, ενώ όταν διακόπηκε η δίκη δήλωσε:

Η κατηγορία που την βαρύνει, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδεθεί με το τραγικό αποτέλεσμα, το οποίο δεν μπορεί να κρίνει εάν η ενέργεια της, η πράξη της κατά το διάστημα που έγινε, ήταν ορθή ή όχι. Δεν μπορεί η κατηγορία να έχει οποιαδήποτε συσχέτιση ή σχέση με τον θάνατο του αείμνηστου Βαγγέλη και επιπλέον, δεν μπορεί να γίνονται υποθετικές ερωτήσεις. Πραγματικά περιστατικά υπάρχουν; Κατατέθησαν; Τότε ναι. Με υποθέσεις δεν μπορούμε να δικάσουμε ούτε να καταδικάσουμε

Ωστόσο, ο κ. Δήμου υποστήριξε πως το κατηγορητήριο κατέρρευσε, και τόνισε πως υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς πιστεύει πως οι δικαστές και όλοι οι παράγοντες της δίκης θα λειτουργήσουν με βάση αυτά που αποδεικνύονται μέσα στις αίθουσες και όχι έξω από αυτές.

Η διαδικασία διεκόπη και πρόκειται να συνεχιστεί την Πέμπτη το πρωί, με την απολογία του πρώην υπουργού και πρώην βουλευτή, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος φέρει την κατηγορία για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του πρώην διευθυντή.

Photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Δίκη Γιακουμάκη: Η απολογία του πρώην διευθυντή και της υπεύθυνης της εστίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα