Διευκρινίσεις δια στόματος Μέρκελ σχετικά με το Brexit

13:28 6/10/2016 - Πηγή: iPop

Για το Brexit και συγκεκριμένα για τις διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Μεγάλη Βρετανία μίλησε η Καγκελάριος της Γερμανίας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέδριο της Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανιών η Ε.Ε. «θα πρέπει να παραμείνει σταθερή στη θέση της ότι η πρόσβαση στην ενιαία αγορά της συνδέεται με την ελευθερία της μετακίνησης των πολιτών».

Η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια

της ομιλίας της σημείωσε: «Αν δεν ξεκαθαρίσουμε ότι η πλήρης πρόσβαση στην ενιαία αγορά συνδέεται με την πλήρη αποδοχή της ελευθερίας μετακίνησης, τότε το κάθε μέλος της Ε.Ε. θα αρχίσει να κάνει ό,τι θέλει».

Μιλώντας για την απόφαση των Βρετανών η Καγκελάριος σημείωσε πως το Brexit αποτελεί σημείο καμπής για την Ε.Ε. και παράλληλα προειδοποίησε ότι «οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ε.Ε. και του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα είναι εύκολες».

Κλείνοντας την ομιλία της η Γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε πως είναι σίγουρη ότι ««οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ε.Ε. και του Καναδά για τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (CETA) θα έχουν αίσιο τέλος».

photo: reuters

The post Διευκρινίσεις δια στόματος Μέρκελ σχετικά με το Brexit appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα