Υποσχέσεις από την Κυβέρνηση για αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια των Δικαστών

11:21 6/10/2016 - Πηγή: iPop

Την υπόσχεση του να σημειωθούν αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια των Δικαστών έδωσε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός. Θυμίζουμε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου με τους προέδρους και τους εισαγγελείς των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε σε μία λογική πρόταση σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια και

παράλληλα παρουσίασε το σχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο χαρακτηριστικά ανέφερε πως «καταρτίστηκε με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας και τις δυνατότητες που υπάρχουν».

«Πιστεύω πώς είμαστε κοντά και περιμένουμε να ακούσουμε και τις δικές σας απόψεις» δήλωσε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους κορυφαίους δικαστικούς λειτουργούς και αναγνώρισε ότι «τα 6 χρόνια της κρίσης η πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε στα μισθολογικά τους ζητήματα».

Να σημειωθεί, πως ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι «το σχέδιο για τα ειδικά μισθολόγια αφορά και τους κλάδους των Πανεπιστημιακών, των Ένστολων και των Διπλωματικών».

Τι απάντησαν οι δικαστικοί;

Εξέφρασαν την άποψη πως «η αύξηση στα ειδικά μισθολόγια αποτελεί συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα μισθολόγια φέρεται να επεξεργάστηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Στις 12:30, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Διαλόγου με την Συνταγματική Αναθεώρηση να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης.

The post Υποσχέσεις από την Κυβέρνηση για αυξήσεις στα ειδικά μισθολόγια των Δικαστών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα