Διαρροή εγγράφου αποκαλύπτει ότι ο Macron χρησιμοποιεί το Brexit για την αποδυνάμωση του City

20:15 16/7/2017 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην εφημερίδα «Mail on Sunday» με τίτλο: «Οι σαμποτέρ του Macron για το Brexit», Βρετανός υφυπουργός προειδοποιεί ότι η Γαλλία επιδιώκει να εκμεταλλευτεί το Brexit για την αποδυνάμωση του City του Λονδίνου.

«Είναι ξεκάθαροι για τον στόχο τους: την αποδυνάμωση της Βρετανίας και τον συνεχιζόμενο υποβιβασμό του Σίτι του Λονδίνου», δηλώνει o πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και

νυν απεσταλμένος του City για το Brexit, Jeremy Browne.

Μια μέρα πριν από την έναρξη του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων μεταξύ Λονδίνου και Ε.Ε στις Βρυξέλλες, δημοσιοποιείται αυτό το έγγραφο όπου ο Browne αναφέρει ότι: «Η συνάντηση με την γαλλική Κεντρική Τράπεζα ήταν η χειρότερη που είχα οπουδήποτε αλλού στην ΕΕ», ενώ προσθέτει ότι: «Επιθυμούν σκληρό Brexit, θέλουν διακοπή (του τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Λονδίνου)».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «πρέπει να έχουμε τα μάτια ανοιχτά διότι η Γαλλία αντιμετωπίζει την Βρετανία και το Σίτι σαν αντίπαλους και όχι σαν εταίρους».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτή η προσέγγιση έγινε πιο επιθετική μετά την εκλογή του Emmanuel Macron στην προεδρία της Γαλλίας, ενώ τονίζει ότι κάθε χώρα είναι πρόθυμη να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει το Brexit «αλλά οι Γάλλοι πάνε ένα βήμα πιο πέρα».

O Browne σημειώνει πως οι Γάλλοι «θα ήταν φαινομενικά ευτυχείς να δουν το αποτέλεσμα (των διαπραγματεύσεων) να αποβαίνει επιζήμιο για το City του Λονδίνου, ακόμα και αν το Παρίσι δεν θα επωφεληθεί».

The post Διαρροή εγγράφου αποκαλύπτει ότι ο Macron χρησιμοποιεί το Brexit για την αποδυνάμωση του City appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα