Ο Μάριο Ντράγκι κάνει λόγο περί συνωμοσιών για το χαμηλό παγκόσμιο πληθωρισμό

12:32 4/2/2016 - Πηγή: iPop

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι υποστηρίζει σε πρόσφατες δηλώσεις του πως μπορεί να υπάρχουν δυνάμεις που συνωμοτούν, προκειμένου να διατηρηθεί ο παγκόσμιος πληθωρισμός σε χαμηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, κ.Ντράγκι σε πρόσφατες δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια ομιλίας που παρέθεσε στα πλαίσια συνεδρίου γερμανικής τράπεζας,

τόνισε πως υπάρχουν κίνδυνοι στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθυστερήσει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, γύρω από το ζήτημα της μείωσης του παγκόσμιου πληθωρισμού, κίνδυνοι πολύ μεγαλύτεροι, από αυτούς που μπορεί να υπάρξουν σε μια πιο άμεση αντίδραση της ΕΚΤ, επί του ζητήματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΚΤ: «Αν υπήρχε μία τέτοια εξέλιξη, θα χρειαζόμασταν μία πολύ πιο χαλαρή νομισματική πολιτική για να την αντιστρέψουμε. Από αυτή την προοπτική, οι κίνδυνοι αργοπορημένων δράσεων, είναι μεγαλύτεροι από τους κινδύνους άμεσων δράσεων» .

Ακόμα, ο κ. Ντράγκι, τόνισε μιλώντας για την παγκόσμια αύξηση του πληθωρισμού, πως υπάρχουν διεθνείς δυνάμεις που διευκολύνουν να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα: «Υπάρχουν δυνάμεις στην παγκόσμια οικονομία σήμερα που συνωμοτούν για να διατηρήσουν χαμηλά τον πληθωρισμό. Οι δυνάμεις αυτές, ίσως να καθυστερήσουν την επάνοδο του πληθωρισμού στο στόχο μας, αλλά δεν υπάρχει λόγος να οδηγούν σε μόνιμα χαμηλότερο πληθωρισμό».

Ο επικεφαλής τραπεζίτης, τόνισε ταυτόχρονα πως «εκείνο που έχει σημασία, είναι οι κεντρικές τράπεζες να ενεργούν στο πλαίσιο των εντολών τους. Στην Ευρωζώνη, αυτό μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικά προβλήματα από ό,τι σε άλλες επικράτειες, αλλά αυτά μπορούν να αμβλυνθούν. Δεν δικαιολογούν αδράνεια».

Τέλος, αναφερόμενος στη λήψη μέτρων που θα πρέπει να υπάρξει από την πλευρά της ΕΚΤ, αλλά και στις προτεραιότητες της, ο κ.Ντράγκι δήλωσε χαρακτηριστικά :«Δεν μπορεί να υπάρχει αμφιβολία, ότι αν χρειασθεί να υιοθετήσουμε μια πιο επεκτατική πολιτική, ο κίνδυνος των παράπλευρων συνεπειών δεν θα ήταν εμπόδιο για εμάς. Επιδιώκουμε πάντα να περιορίζουμε τις στρεβλώσεις που προκαλούνται από την πολιτική μας, αλλά ο στόχος για τη σταθερότητα των τιμών αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά μας».

The post Ο Μάριο Ντράγκι κάνει λόγο περί συνωμοσιών για το χαμηλό παγκόσμιο πληθωρισμό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα