Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα ο γερμανικός Τύπος- Φουντώνουν τα σενάρια για εκλογές

12:53 4/2/2016 - Πηγή: iPop

Στην Ελλάδα εστιάζει για ακόμα μια φορά ο γερμανικός Τύπος. Σε σχετικά άρθρα που δημοσιεύθηκαν το πρωί φουντώνουν τα σενάρια ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών και σχολιάζεται η σημερινή 24ωρη απεργία που παραλύει τη χώρα.

Τι αναφέρει ο γερμανικός Τύπος για την Ελλάδα;Bild:

Η Bild η οποία σε άρθρο της

έχει τον τίτλο: «Νέες εκλογές στην Ελλάδα;» επισημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες την διάλυση της Βουλής και έτσι η χώρα θα οδεύσει σε εκλογές την άνοιξη ή το αργότερο το καλοκαίρι.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα ο Πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή και σημειώνει: «Εάν πράγματι γίνουν εκλογές θα είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο που θα οδηγηθούν οι Έλληνες στις κάλπες. Η προσπάθεια του μαρξιστή Τσίπρα να βρει νέους εταίρους για να αντικαταστήσει το ακροδεξιό κόμμα των AΝΕΛ, απέτυχε».

Focus:

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι νικητής αλλά ο μεγάλος «χαμένος» της Ευρώπης. Στη συνέχεια αναφέρεται στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης και τονίζει: «Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες γενικές απεργίες των τελευταίων ετών. Οι Έλληνες διαδηλώνουν για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση».

The post Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα ο γερμανικός Τύπος- Φουντώνουν τα σενάρια για εκλογές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα