Διαδηλώσεις σ’ όλο τον κόσμο κατά του ρατσισμού απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα (Video)

16:37 28/6/2020 - Πηγή: iPop

Η 28η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας και για ακόμα μία χρονιά χιλιάδες ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους, κατά του ρατσισμού. 

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας του Pride και μάλιστα η 28η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας, καθώς στις 28 Ιουνίου

1969 ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και ομοφυλοφίλων στο μπαρ «Stonewall Inn» της Νέας Υόρκης. Η Εξέγερση του Stonewall ήταν μια σειρά από αυθόρμητες, βίαιες διαδηλώσεις από τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας εναντίον μιας επιδρομής της αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για πολλούς οι διαδηλώσεις αυτές αποτελούν το πιο σημαντικό γεγονός που οδήγησε στο απελευθερωτικό κίνημα των γκέι και τον σύγχρονο αγώνα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

Μπορεί το 2020 να είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, όμως ο κορονοϊός δεν εμπόδισε χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώσουν με τις μάσκες τους υπέρ της υπερηφάνειας και της φυλετικής δικαιοσύνης παγκοσμίως, ζητώντας να σταματήσει ο ρατσισμός απέναντι στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Μελέτες δείχνουν ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ έγχρωμοι είναι πιο επιρρεπείς στη βία και την φτώχεια. Και μια έρευνα Stonewall / YouGov του 2018 διαπίστωσε επίσης ότι περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς LGBT + που είναι είτε μαύροι, είτε Ασιάτες, είχαν βιώσει διακρίσεις από μέλη της δικής τους κοινότητας.

Οι φυλετικές ανισότητες σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο μετά το θάνατο του George Floyd. Με τη συζήτηση για τον ρατσισμό, οι εφαρμογές Gay dating Grindr και Scruff κατάργησαν φίλτρα εθνότητας ως απάντηση στις διαμαρτυρίες.

Την Κυριακή χιλιάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν στο Queer Liberation March της Νέας Υόρκης, διαδηλώνοντας για τα δικαιώματά τους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Σκωτία: Η πρώτη χώρα που διδάσκει την LGBTQ+ ιστορία και ισότητα στα σχολεία

Photo: Unsplash/ Jasmin Sessler

Το άρθρο Διαδηλώσεις σ’ όλο τον κόσμο κατά του ρατσισμού απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα (Video) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα