Σημαντικά λάθη των παππούδων στην ανατροφή των παιδιών

10:46 28/6/2020 - Πηγή: iPop

Οι παππούδες περνούν πολύ χρόνο με τα εγγόνια τους και η αλήθεια είναι πως αυτό κάνει καλό και στους δύο. Αλλά ποια είναι τα λάθη των παππούδων στην ανατροφή των παιδιών;

Συχνά η γιαγιά και ο παππούς αναλαμβάνουν τα κρατήσουν τα παιδιά των παιδιών τους… δηλαδή, τα εγγόνια τους για να κάνουν τη ζωή των παιδιών τους πιο εύκολη και να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν.

Ποια είναι, όμως, τα λάθη των παππούδων στην ανατροφή των παιδιών;Ασκούν κριτική στη συμπεριφορά των γονιών τους

Το κύρος και η εξουσία των γονιών είναι σημαντική για την ανατροφή των παιδιών. Όταν, όμως, οι παππούδες

ασκούν κριτική σε συγκεκριμένες τακτικές των γονιών, τότε δημιουργείται πρόβλημα.

Για παράδειγμα, μπορεί η γιαγιά να πει στο παιδί “η μαμά σου είναι πολύ αυστηρή, μπορείς να φας ό,τι θέλεις”, για να του κάνει όλα τα χατίρια, τότε δεν βοηθά τους γονείς να δίνουν το παράδειγμα στα παιδιά τους ενώ χάνουν και την αξιοπιστία τους.

Αγοράζουν περιττά παιχνίδια

Όλα γίνονται από την υπερβολική αγάπη που έχουν για τα εγγόνια τους. Οι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά όλα τα παιχνίδια των παιδιών και ποια πραγματικά χρειάζονται. Την ίδια στιγμή, μαθαίνουν στα παιδιά πως πρέπει να εκτιμούν τα χρήματα και να τα ξοδεύουν σωστά.

Κι από την άλλη, οι παππούδες τους αγοράζουν ό,τι εκείνα ζητήσουν, ακόμη και εντελώς περιττά πράγματα.

Photo: unsplash/Nikoline ArnsΤα ενθαρρύνουν για τα πιο μικρά πράγματα

Σύμφωνα με μια έρευνα, όταν επιβραβεύεις υπερβολικά το παιδί, χάνει το κίνητρό του. Συχνά, οι παππούδες δίνουν υπερβολική σημασία στις καλές πράξεις των εγγονών τους και τους ενθαρρύνουν για το… τίποτα!

Οι πιο γλυκές φωτογραφίες: Παππούδες και γιαγιάδες αγκαλιά με τα εγγόνια τους!

Βάζουν τους δικούς τους κανόνες

Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα, τα παιδιά είναι πολύ επιρρεπή στον έξω κόσμο. Η κοσμοθεωρία τους και οι αξίες τους είναι πολύ εύθραυστες και πολλές φορές έρχονται αντιμέτωπα με αντιφάσεις.

Όταν οι γονείς διδάσκουν στα παιδιά ένα πράγμα και οι παππούδες τους άλλο, αυτό μπορεί να περιπλέξει τη διαδικασία μάθησης.

Τα αφήνουν να βλέπουν τηλεόραση όλη μέρα

Σήμερα, η τηλεόραση παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Για τα παιδιά, αυτό δεν είναι μόνο μέσο ψυχαγωγίας, αλλά είναι επίσης ένας τρόπος να γνωρίσουν τον κόσμο. Αλλά οι παππούδες συχνά ξεχνούν τα λογικά όρια. Και η παρακολούθηση της τηλεόρασης θα πρέπει να γίνεται με μέτρο ή και να αποφεύγεται τελείως!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει όταν τα παιδιά περνούν πολύ χρόνο με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους;

Photo: Freepik

Το άρθρο Σημαντικά λάθη των παππούδων στην ανατροφή των παιδιών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα