Δεσμεύσεις Ρ. Κάστρο για υπεράσπιση του σοσιαλισμού- Σήμερα η ταφή του Φιντέλ

09:38 4/12/2016 - Πηγή: iPop

Σε δεσμεύσεις αναφορικά με την πατρίδα του προέβη ο Ραούλ Κάστρο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης φόρου τιμής στον πατέρα της κουβανέζικης επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, που άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της Κούβας δεσμεύτηκε να «υπερασπιστεί την πατρίδα και τον σοσιαλισμό» ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του Φιντέλ, να κατατεθεί στην Εθνοσυνέλευση ένα σχέδιο νόμου που στόχο θα έχει να αποτραπεί οποιαδήποτε εκδήλωση προσωπολατρίας.

Χαρακτηριστικά ο Ρ. Κάστρο μπροστά στο πλήθος

κόσμου που τον παρακολουθούσε ανέφερε:

Μπροστά στο λείψανο του Φιντέλ στην ηρωική πόλη του Σαντιάγο, ορκιζόμαστε να υπερασπιστούμε την πατρίδα και τον σοσιαλισμό

Και δήλωσε:

Ο Φιντέλ επέμενε ότι μετά τον θάνατό του το όνομά του κι η μορφή του να μην χρησιμοποιηθούν ποτέ στις ονομασίες θεσμών, τοποθεσιών, πάρκων, λεωφόρων, δρόμων ή άλλων δημόσιων τόπων, και να μην ανεγερθούν ποτέ γι’ αυτόν μνημεία, ανδριάντες, αγάλματα και άλλα τέτοια παρόμοια

Ενώ την ώρα που μιλούσε ο κόσμος που τον άκουγε φώναζε «Ραούλ, ο λαός είναι μαζί σου».

Να σημειωθεί, πως ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκονταν ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα αλλά επίσης και η υπουργός Οικολογίας της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Για τον Κουβανό ηγέτη μίλησε και η Σ. Ρουαγιάλ η οποία τον και τον χαρακτήρισε «ιστορική μορφή», ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τις επικρίσεις σε βάρος του για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Φιντέλ:

Η τέφρα του πρώην προέδρου της Κούβας σήμερα, Κυριακή, αναμένεται να ταφεί στο κοιμητήριο Σάντα Ιφιχένια ντε Σαντιάγο που βρίσκεται δίπλα στο μαυσωλείο του Χοσέ Μαρτί, του ήρωα της ανεξαρτησίας της Κούβας.

Πριν από την ταφή θα τελεστεί μια «απλή» κηδεία, κατά τον Ραούλ Κάστρο, η οποία θα σηματοδοτήσει το τέλος στο εθνικό πένθος των εννέα ημερών που είχε κηρυχθεί μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.

Διαβάστε επίσης:

Το τελευταίο γράμμα που έστειλε ο Τσε Γκεβάρα στον Φιντέλ Κάστρο

The post Δεσμεύσεις Ρ. Κάστρο για υπεράσπιση του σοσιαλισμού- Σήμερα η ταφή του Φιντέλ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα