Στις κάλπες οι Ιταλοί- Οι φόβοι των Ευρωπαίων και η τελευταία έκκληση του Ρέντσι

20:54 3/12/2016 - Πηγή: iPop

Η αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα στην Ιταλία ξεκίνησε και το πρωί της Κυριακής οι κάλπες θα ανοίξουν έτσι ώστε οι Ιταλοί να πουν «ναι» ή «όχι» στις συνταγματικές αλλαγές. Ο Πρωθυπουργός της χώρας καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ του «ναι» την ώρα που η Ευρώπη ανησυχεί για την επόμενη μέρα και για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν.

Θυμίζουμε, πως σε ομιλία του την Παρασκευή ο Ιταλός Πρωθυπουργός δήλωσε πως «η διαφορά είναι ελάχιστη» και υποσχέθηκε ότι αν

κερδίσει το «ναι» θα εργασθεί για το καλό όλης της χώρας.

Ο Ματέο Ρέντσι ο οποίος μίλησε και στον τηλεοπτικό σταθμό La7 το Σάββατο εξέφρασε την άποψη πως «η Ιταλία θα είναι πιο ισχυρή στην Ε.Ε. σε περίπτωση επικράτησης του ναι».

Τι αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά;

Πληροφορίες οι οποίες διαρρέουν από το μέτωπο του «όχι» δίνουν ποσοστό 53% στους αντίθετους στη μεταρρύθμιση και 47% σε όσους υποστηρίζουν το «ναι».

Να θυμίσουμε, πως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Λέγκα του Βορρά αλλά και τα Πέντε Αστέρια του Μπέπε Γκρίλο επιμένουν ότι αν ο ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός χάσει το δημοψήφισμα, θα πρέπει να παραιτηθεί.

Συγκεκριμένα ο Μπερλουσκόνι σε νέο του μήνυμα κάλεσε τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος και πρωθυπουργό της χώρας να εγκαταλείψει την πολιτική αν επικρατήσει το «όχι» και σημείωσε «ο Ρέντσι πραγματικά θα δεχθεί να παραμείνει πρωθυπουργός έπειτα από όσα έχει πει επανειλημμένως;». Ενώ παράλληλα πρόσθεσε «Εγώ δεν είμαι σαν αυτούς που επιπλέουν, σαν εκείνους που παραμένουν στο βάλτο. Αν χάσω πάω σπίτι μου. Φεύγω από την πολιτική και δε θα με ξαναδεί κανείς».

Την ίδια στιγμή, μερίδα του βρετανικού αλλά επίσης και του γερμανικού τύπου αναφέρει, πως αυτές τις ημέρες «ο Ρέντσι μπορεί να παραμείνει τελικά έστω και αν δεν πετύχει τον στόχο του δημοψηφίσματος».

Διαβάστε επίσης:

Πιο ισχυρή Ιταλία σε περίπτωση επικράτησης του «ναι» βλέπει ο Ρέντσι

The post Στις κάλπες οι Ιταλοί- Οι φόβοι των Ευρωπαίων και η τελευταία έκκληση του Ρέντσι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα