Δεσμεύσεις Pence για συνεργασία Trump- EE

17:01 20/2/2017 - Πηγή: iPop

Στη δέσμευση πως η κυβέρνηση του Donald Trump θα συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση προέβη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, ο οποίος την Δευτέρα βρέθηκε στις Βρυξέλλες.

Ο M. Pence, έδωσε ισχυρή και σταθερή δέσμευση συνεργασίας με την Ε.Ε. και υποσχέθηκε, ότι ένας από τους στόχους των ΗΠΑ

δεν είναι να υπονομεύσουν τα θεμέλια της Ευρώπης.

Ο Αντιπρόεδρος της Αμερικής μίλησε στο πλευρό του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, και διαμήνυσε, πως η «ισχυρή δέσμευση» των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ε.Ε. είναι «σταθερή και με διάρκεια».

Παράλληλα, υπογράμμισε, πως «οι ΗΠΑ προτίθενται να εμβαθύνουν τόσο τους οικονομικούς όσο και τους πολιτικούς δεσμούς με την Ε.Ε.» και έκανε δύο φορές ειδική μνεία στον κοινό πολιτικό πολιτισμό τον οποίο μοιράζονται οι δύο πλευρές, με πυλώνες τη δημοκρατία, την ελευθερία και το κράτους δικαίου.

Αναφερόμενος στο μέτωπο της ασφάλειας, σημείωσε, πως οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην αρχή της συλλογικής άμυνας, πάνω στην οποία έχει οικοδομηθεί το NATO, ενώ αναφέρθηκε και στη Ρωσία λέγοντας:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ακλόνητες στην υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας των ευρωπαϊκών χωρών. Η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να πιέζει τη Μόσχα για την τήρηση της νομιμότητας στην Ουκρανία

Τον λόγο πήρε και ο Donald Tusk ο οποίος αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον Αντιπρόεδρο της Αμερικής σημείωσε ότι «πιο εύκολο να πιστέψει ότι ΗΠΑ και Ευρώπη μπορούν να πετύχουν τη διατήρηση και την ενίσχυση της συνεργασίας τους», ενώ εξήγησε, πως το NATO μπορεί με να βελτιωθεί αλλά δεν είναι «παρωχημένο», παρά τα όσα έχει πει ο Αμερικανός πρόεδρος Τrump.

Διαβάστε επίσης:

Ο Pence προσπαθεί να καθησυχάσει την Ευρώπη

The post Δεσμεύσεις Pence για συνεργασία Trump- EE appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα