Βρέθηκε το «όπλο» κατά της σχιζοφρένειας

16:14 20/2/2017 - Πηγή: iPop

Νέο όπλο με στόχο την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας βρήκαν οι επιστήμονες. Όπως, τονίζει νέα μελέτη ο οποία είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας οι βιταμίνες Β είναι αυτές που μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα της.

Τι είναι, όμως, η σχιζοφρένεια;

Η σχιζοφρένεια αποτελεί νευροψυχιατρική νόσο η οποία ανήκει στην ομάδα των ψυχώσεων και παρατηρείται κυρίως σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Τον όρο εισήγαγε ο Ελβετός ψυχολόγος Eugen Bleuler.

Πρόκειται για μια ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές της αντίληψης της πραγματικότητας.

el.wikipedia.orgΣε ποιο συμπέρασμα οδηγήθηκαν οι ειδικοί;

Όπως υπογράμμισαν μετά από σχετικές έρευνες τις οποίες πραγματοποίησαν οι βιταμίνες Β (Β6, Β8 και Β12) σε υψηλές δοσολογίες είναι ικανές να μειώσουν και μάλιστα σημαντικά τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας.

Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Τμήματος Ψυχολογίας και Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου του Μάνστεστερ οι οποίοι στη συνέχεια έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Psychological Medicine» (Ψυχολογική Ιατρική).

Οι ειδικοί μελέτησαν όλες τις τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές σχετικά με τις επιπτώσεις των βιταμινών χρησιμοποιώντας ως γνώμονα τα ψυχιατρικά συμπτώματα των ασθενών με σχιζοφρένεια.

Τι απέδειξαν οι επιστήμονες μέσω της έρευνας;

Σε όσα άτομα τα οποία προηγουμένως έκαναν θεραπεία με αντιψυχωσικά φάρμακα έδωσαν βιταμίνες του συμπλέγματος Β για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αποδείχτηκε, λοιπόν, πως οι εν λόγω βιταμίνες είναι πολύ αποτελεσματικές στη μείωση των συμπτωμάτων αρκετών ασθενών (αν και όχι όλων).

Διαβάστε επίσης:

Τί μας διδάσκει η σχιζοφρένεια για την αντίληψη

The post Βρέθηκε το «όπλο» κατά της σχιζοφρένειας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα