Δεν ζήτησαν μείωση των συντάξεων οι Θεσμοί, επαναλαμβάνει ο Κατρούγκαλος- Νέα συνάντηση την Παρασκευή

18:07 4/2/2016 - Πηγή: iPop

Σε δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αμέσως μετά την ολόκληρωση της συνάντησής του με τους Θεσμούς ,τόνισε για ακόμα μια φορά πως δεν τέθηκε θέμα για μείωση των κύριων και των επικουρικών συντάξεων από τους Θεσμούς.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας: «Η συζήτηση ήταν αναλυτική και σκληρή, αλλά προώθησε τα θέματα που θέλει η ελληνική πλευρά και ελπίζουμε να καταλήξει σε κάτι καλό για την κοινωνία. Τους ενημερώσαμε ότι έχουμε παράλληλο διάλογο με την κοινωνία για το ασφαλιστικό, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να υπάρξουν αλλαγές».

Ανοιχτά παραμένουν, ωστόσο, όλα τα μεγάλα

θέματα, όπως είναι η σύνδεση των συντάξεων με εισοδηματικά κριτήρια.

Στην συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τους επικεφαλής των δανειστών συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα σχετικά με το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, οι Θεσμοί δεν εξέφρασαν ακόμα την άποψή τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ζήτησαν μείωση των συντάξεων.

«Θα έχουμε όσο το δυνατόν συντομότερα κατάθεση και ψήφιση νομοσχεδίου. Είναι ρεαλιστικό να έχουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Σημειώνεται πως λίγες ώρες πριν αναχωρήσουν από την χώρα μας οι επικεφαλής των Θεσμών, θα έχουν νέα συνάντηση για το ασφαλιστικό με τον Γ. Κατρούγκαλο.

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντησή τους με τον υπουργό Εργασίας, οι Θεσμοί συναντήθηκαν με την Θεανώ Φωτίου σχετικά με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Για τα κόκκινα δάνεια συζήτησαν ο κ. Στουρνάρας και οι επικεφαλής των δανειστών. Συζητήθηκαν οι στόχοι για κάθε τράπεζα για την διαχείριση των κόκκινων δανείων αλλά και το χρονοδιάγραμμα σχετικά με την ίδρυση εταιρειών για την διαχείρισή τους.

Από 29 Φεβρουαρίου αναμένεται να αρχίσει η αδειδότηση σε εταιρείες διαχείρισης των δανείων. Τρεις εταιρείες πρόκειται να συσταθούν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στόχος της ΤτΕ είναι μέχρι το καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί ο Κώδικας Δεοντολογίας για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Δεν ζήτησαν μείωση των συντάξεων οι Θεσμοί, επαναλαμβάνει ο Κατρούγκαλος- Νέα συνάντηση την Παρασκευή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα