«Δεν θα δεχθούμε πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια»

18:50 7/12/2016 - Πηγή: iPop

Απέκλεισε κάθε περίπτωση να δεχθεί η Κυβέρνηση πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα.

Ο Υπουργός παρείχε στα μέλη του Πολιτκού Συμβουλίου ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Κατά την ενημέρωση, η οποία έγινε παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,

ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε για ακόμα μια φορά την θέση της ελληνικής Κυβέρνησης να μην δεχθεί λήψη νέων μέτρων μετά το 2018, αλλά και την σημασία για την προάσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν πως ο ΥΠΟΙΚ ανέλυσε τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας και μίλησε για επιτυχία αναφερόμενος στη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση να αποδεχτεί την πρόταση της γερμανικής πλευράς για στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ για 10 χρόνια.

Reuters: Χωρίς χριστουγεννιάτικο δώρο η Αθήνα

Σε δημοσίευμά του το Πρακτορείο Reuters αναφερόμενο στην απογοήτευση της Αθήνας που το Eurogroup δεν αναγνώρισε ότι υπάρχει συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση, κάνει λόγο ότι η Κυβέρνηση δεν πήρε «δώρο Χριστουγέννων».

«Η Ελλάδα ευχαρίστησε τους δανειστές για τη μετριοπαθή ελάφρυνση χρέους την ημέρα του Αγίου Νικολάου στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έκρυψε την απογοήτευσή της που δεν θα πάρει το χριστουγεννιάτικο δώρο που θέλει – το πέρασμα στην τελική φάση του προγράμματος διάσωσής της», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του Reuters.

Παράλληλα, το δημοσίευμα τονίζει πως η Αθήνα ελπίζε σε συμφωνία μέχρι τέλος του έτους, όμως, οι απαιτήσεις του Β. Σόιμπλε δημιουργούν νέα εμπόδια.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post «Δεν θα δεχθούμε πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα