Ο Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει: Πολυμερής και όχι πενταμερής η διάσκεψη στην Κύπρο

18:35 7/12/2016 - Πηγή: iPop

Άμεσα αντέδρασε ο Νίκος Αναστασιάδης στα όσα είπε νωρίτερα ο Μουσταφά Ακιντζί, ξεκαθαρίζοντας πως η διάσκεψη που θα γίνει στην Κύπρο θα είναι πολυμερής κι όχι πενταμερής.

Νωρίτερα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είχε πει πως η διάσκεψη για το Κυπριακό θα είναι πενταμερής, με την συμμετοχή

των εγγυητριών δυνάμεων, ενώ την χαρακτήρισε ορόσημο για την επίλυση του Κυπριακού. Ο ίδιος είχε συμπληρώσει σε δηλώσεις του ότι «επιδιώκουμε μια πολιτική η οποία επανατοποθετεί τους Τουρκοκύπριους στο επίπεδο ισότητας, ελευθερίας και ασφάλειας».

Ο Κύπριος Πρόεδρος, όμως, επανέλαβε την άποψη ότι η σύσκεψη θα είναι πενταμερής, με την παρουσία επίσης της Ε.Ε και των μελών του μονίμου Συμβουλίου Ασφαλείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη να γίνονται διαβήματα.

Το ζητούμενο ήταν η συνέχιση του διαλόγου από το σημείο που διακόπηκε στο Μοντ Πελεράν. ‘Ηδη γίνονται διαβήματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στην πολυμερή διάσκεψη στη Γενεύη, αλλά και της ΕΕ, η οποία είναι «εκ των ων ουκ άνευ»

Ο Κύπριος Πρόεδρος σχολίασε ακόμα ότι την «12η Ιανουαρίου, που θα γίνει η διάσκεψη στη Γενεύη, δεν θα είναι το τέλος του δρόμου». Αν χρειαστεί, συμπλήρωσε, θα συνεχιστεί ο διάλογος, καθώς στόχος είναι η επίτευξη μιας λύσης που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Τέλος, αναφορικά με τις σχέσεις της Κύπρου και της Ελλάδας, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε για ακόμα μια φορά τη συνεργασία με την ελληνική Κυβέρνηση και γνωστοποίησε ότι θα δει τον κ. Τσίπρα στις 16 Δεκεμβρίου στη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά και στο Ισραήλ.

The post Ο Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει: Πολυμερής και όχι πενταμερής η διάσκεψη στην Κύπρο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα