Δεν είσαι πια μόνος! Χάρτης δείχνει πόσοι δεν μπορούν να κοιμηθούν κάθε στιγμή!

12:12 25/2/2017 - Πηγή: iPop

Αν υποφέρεις από αϋπνία, δεν είσαι πια μόνος γιατί ένας νέος χάρτης σου δείχνει πόσοι δεν μπορούν να κοιμηθούν κάθε στιγμή!

Ο χάρτης παρακολουθεί τα tweets που γίνονται κάθε ώρα και στιγμή από ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να κοιμηθούν και, συλλέγοντας τα δεδομένα, παρουσιάζει πόσοι και πού αδυνατούν να κοιμηθούν!

Ο διαδραστικός χάρτης Sleep Loss Map δημιουργήθηκε

απ’ την εταιρεία Hillarys του Ηνωμένου Βασιλείου και αναζητά στο Twitter λέξεις- κλειδιά σχετικά με τον ύπνο προκειμένου να εντοπίσει όλα τα άγρυπνα μάτια αυτού του πλανήτη σε κάθε δεδομένη στιγμή!

Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του χάρτη, μπορείς να κάνεις zoom στις περιοχές που σ’ ενδιαφέρουν ή να μάθεις το top 10 των χωρών ή πόλεων του κόσμου όπου υπάρχουν οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν μπορούν να κοιμηθούν!

Η λειτουργία του χάρτη δεν μετράει πάνω από 3 μήνες, όμως, σ’ αυτό το διάστημα περισσότεροι από 1,3 εκατ. χρήστες έχουν τουιτάρει για το πρόβλημα αϋπνίας τους.

Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει έναν οδηγό 5 βημάτων για να ηρεμήσεις το μυαλό σου αλλά κι ένα animation για να επιβραδύνεις τον ρυθμό της αναπνοής σου και να μπορέσεις να κοιμηθείς πιο εύκολα.

Τι να κάνεις εάν δεν μπορείς να κοιμηθείς;Μην ανησυχείς. Σήκω πάνω, κάνε κάτι χαλαρωτικό και γύρνα ξανά στο κρεβάτι σου.Προγραμμάτισε το σώμα σου. Καλό είναι να πέφτεις για ύπνο παρόμοια ώρα κάθε μέρα.Απόφυγε το αλκοόλ, το κάπνισμα και τον καφέ πριν πέσεις για ύπνο.Κάνε ένα μπάνιο ή yoga πριν παραδοθείς στην αγκαλιά του Μορφέα και απόφυγε την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή σου.Γράψε όσα σε απασχολούν και βγάλτα απ’ το μυαλό σου με στόχο ν’ ασχοληθείς μαζί τους το πρωί.

The post Δεν είσαι πια μόνος! Χάρτης δείχνει πόσοι δεν μπορούν να κοιμηθούν κάθε στιγμή! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα