Πυρετώδεις προετοιμασίες για την επιστροφή των Θεσμών

10:33 25/2/2017 - Πηγή: iPop

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την έλευση των Θεσμών μετά την Καθαρά Δευτέρα βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο, το οποίο διαμορφώνει την τελική πρόταση την οποία θα καταθέσει προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για την β’ αξιολόγηση.

Οι επικεφαλής των Θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα την επομένη της Καθαράς Δευτέρας

προκειμένου να οριστικοποιηθεί σε τεχνικό επίπεδο η κατ’ αρχήν πολιτική συμφωνία του Eurogroup.

Στόχος όλων των πλευρών είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης είτε στο Eurogroup της 20ής Μαρτίου είτε το αργότερο σε αυτό της 7ης Απριλίου.

Αβέβαιη παραμένει η χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ενώ αναμένονται σκληρές διαπραγματεύσεις για τα «αντίμετρα» τα οποία θα προτείνει η Κυβέρνηση προκειμένου να ελαφρύνει όσους δεχθούν περαιτέρω επιβαρύνσεις απ’ τα μέτρα μετά το 2019.

Οι Θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα προκειμένου να διαπραγματευτούν τα εξής:

Το δημοσιονομικό κενό του 2018Το ύψος και η σύνθεση των μέτρων για το 2019Τα ισοδυνάμα, τα οποία θα πρέπει να εφαρμοστούν

Οι ημερομηνίες- «κλειδιά» για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την πορεία της ελληνικής οικονομίας:

28 Φεβρουαρίου: Επιστροφή Θεσμών στην Αθήνα9 Μαρτίου: Συνεδρίαση ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας20 Μαρτίου: Eurogroup21-23 Απριλίου: Εαρινή Σύνοδος ΔΝΤ23 Απριλίου: Εκλογές στη Γαλλία / 7 Μαΐου (β’ γύρος)27 Απριλίου: Απόφαση ΕΚΤ για την ένταξη στο QEΙούλιος: Καταβολή δόσης 7 δισ. στους δανειστές24 Σεπτεμβρίου: Εκλογές στη ΓερμανίαPhoto: CNBC

The post Πυρετώδεις προετοιμασίες για την επιστροφή των Θεσμών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα