Δεν χάνεις κιλά; Εμείς ξέρουμε τους 10 βασικούς λόγους και στους παρουσιάζουμε

17:50 13/12/2016 - Πηγή: iPop

Αναρωτιέσαι γιατί, ενώ κάνεις δίαιτα και γυμνάζεσαι διαρκώς δεν έχεις καταφέρει να χάσεις βάρος; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό, είτε επειδή έχεις μάθει κάποια πράγματα λάθος, είτε γιατί απλά τα αγνοείς! Εδώ σου δίνουμε μερικούς από τους πιο πιθανούς λόγους για τους οποίους δεν χάνεις βάρος, ενώ ακολουθείς υγιεινή διατροφή και γυμνάζεσαι.

Τρως υπερβολικά πολύ υγιεινό φαγητό

Οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο και η μαύρη σοκολάτα

είναι όλα πολύ υγιεινά, αλλά έχουν αρκετές θερμίδες. Οπότε πρέπει να ρυθμίσεις πόσο τρως ακόμα και από το υγιεινό φαγητό.

Παραλείπεις το πρωινό

Το να μην τρως πρωινό ίσως πιστεύεις ότι σε κάνει να γλιτώνεις κάποιες θερμίδες, όμως, έχε στο μυαλό σου ότι όσοι τρώνε πρωινό είναι και αυτοί που χάνουν κιλά, οπότε ρύθμισε την καθημερινότητά σου, ώστε να προλαβαίνεις να τρως το πρωί. Μην τρως κάτι απλό και γρήγορο. Συμπεριέλαβε στο πρωινό σου πρωτεΐνες για να δώσεις ενέργεια στον οργανισμό σου.

Τρως ενώ στέκεσαι όρθιος

Το να τρως όρθιος σε κάνει να σπαταλάς πολλή ενέργεια με αποτέλεσμα να θες να φας ακόμα περισσότερο.

Αμελείς τον ύπνο σου

Με το να χρησιμοποιείς ώρες από τον ύπνο σου για να κάνεις γυμναστική κάνεις μεγάλο σφάλμα, καθώς το να έχεις κοιμηθεί αρκετές ώρες είναι πολύ σημαντικό αν, μάλιστα, είσαι από αυτούς που προσπαθούν να χάσουν βάρος. Χρειάζεσαι αρκετή ενέργεια για να μπορείς να ανταπεξέλθεις στην ρουτίνα της καθημερινότητας.

Το παρακάνεις με την δίαιτα

Επιλέγεις φαγητά που έχουν λίγες θερμίδες, όμως, πολλές φορές αυτά μπορεί να περιέχουν αρκετή ζάχαρη, νάτριο, πρόσθετες χημικές ουσίες, που προσθέτουν βάρος παρά αδυνατίζουν.

Ξεχνάς να φας φρούτα και λαχανικά

Με το να μην τρως φρούτα και λαχανικά, επειδή πιστεύεις ότι προσθέτουν βάρος παρά βοηθούν στο να αδυνατίσεις σφάλεις και πάλι, καθώς μια δίαιτα που περιλαμβάνει φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Γυμνάζεσαι με εντελώς άδειο στομάχι

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι λάθος κανείς να γυμνάζεται χωρίς να έχει φάει κάτι από πριν, καθώς αυτά που τρώμε με τη γυμναστική γίνονται μύες και όχι βάρος.

Δεν τρως αρκετά

Με το να πιστεύεις ότι κόβοντας κάποια γεύματα θα μπορέσεις να χάσεις βάρος είναι λάθος, καθώς με αυτό τον τρόπο αφήνεις τον εαυτό σου να πεινάει χωρίς λόγο και απορρυθμίζεις τον μεταβολισμό σου.

Μην τρως αμέσως μετά τη γυμναστική

Με το να γυμνάζεσαι για ατέλειωτες ώρες και μετά να πηγαίνεις αμέσως να τρως κάτι, έστω και αν αυτό είναι κάτι απλό, το μόνο που κάνεις είναι να προσθέτεις περισσότερες θερμίδες στον οργανισμό σου, με αποτέλεσμα να παίρνεις βάρος αντί να χάνεις. Και έτσι όλη η γυμναστική που έχεις κάνει προηγουμένως πάει χαμένη.

Μην τρως συνέχεια έξω

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καλό εστιατόριο και μια καλή παρέα για να φας ένα ξεχωριστό φαγητό, όμως, αυτό σου δίνει περισσότερες επιλογές και πέφτεις στην παγίδα να δοκιμάσεις και άλλα πιάτα, με αποτέλεσμα να παίρνεις έξτρα βάρος χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Διαβάστε επίσης:

Τα μυστικά μιας πετυχημένης δίαιτας

The post Δεν χάνεις κιλά; Εμείς ξέρουμε τους 10 βασικούς λόγους και στους παρουσιάζουμε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα