Έξυπνα tricks για όποιον αγαπάει να έχει καθαρό σπίτι!

15:59 4/12/2016 - Πηγή: iPop

Αν θες να διατηρήσεις το σπίτι σου καθαρό, ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρεις είναι χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα που έχεις ήδη στην κουζίνα σου!

Ακόμα και οι πιο δύσκολοι λεκέδες και σημεία που σου φαίνεται σχεδόν αδύνατο να καθαρίσεις, θα γίνουν εύκολη υπόθεση ακολουθώντας τα παρακάτω δοκιμασμένα tricks!

Φούρνος μικροκυμάτων

Τρίψε λίγο σαπούνι πάνω σ’ ένα βρεγμένο σφουγγάρι και στην συνέχεια πίεσε το σφουγγάρι ώστε να βγάλει λίγο αφρό. Βάλε το σφουγγάρι μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων και γύρνα τον διακόπτη

στα 30 δευτερόλεπτα. Άνοιξε την πόρτα και καθάρισε τον φούρνο μικροκυμάτων με το σφουγγάρι πιο εύκολα από ποτέ!

Στρώμα

Καθώς περνάει ο καιρός το στρώμα σου λερώνεται. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις πάνω του λίγη μαγειρική σόδα και να την αφήσεις για λίγες ώρες πάνω. Στην συνέχεια μάζεψε την σόδα με την σκούπα. Όλοι οι λεκέδες θα έχουν εξαφανιστεί! Η συγκεκριμένη μέθοδος λειτουργεί επίσης και για τον καναπέ σου!

Επιφάνεια κοπής

Κάλυψε την ξύλινη επιφάνεια κοπής με λίγο αλάτι και στη συνέχεια τρίψε από πάνω μισό λεμόνι. Ξέπλυνε με νερό και τελείωσες!

Φρυγανιέρα και τοστιέρα

Με την βοήθεια μιας παλιάς οδοντόβουρτσας μπορείς να απομακρύνεις εύκολα όλα τα σκληρά υπολείμματα απ’ τις συσκευές σου.

Βρύση

Σκούπισε τις βρύσες σου με λίγο χαρτί, στο οποίο έχεις απλώσει πάνω κερί και θα τις δεις να λάμπουν για πολύ περισσότερο!

Σίδερο

Άπλωσε λίγο χαρτί πάνω στην σιδερώστρα και πασπάλισέ το με αλάτι. Πέρασε με το σίδερο από πάνω- όχι σε λειτουργία ατμού- και το αλάτι θα κάνει θαύματα!

Ασημικά

Ένα κομμάτι κιμωλία τυλιγμένο σε μια γάζα και τοποθετημένο στο συρτάρι με τα ασημικά σου μπορεί να βοηθήσει τα ασημικά να μην χάσουν την λάμψη τους.

Ρούχα

Είναι πολύ εύκολο να απαλλαγείς απ’ τους λεκέδες από λάδι στα ρούχα σου τρίβοντας πάνω τους λίγη κιμωλία. Η κιμωλία θα απορροφήσει το λάδι. Η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική σε νωπούς λεκέδες.

Στόρια

Τα στόρια θέλουν πραγματικά πολύ χρόνο για να καθαριστούν. Με μια παλιά κάλτσα, όμως, η διαδικασία θα γίνει πολύ πιο εύκολη στα σημεία όπου δεν βλέπεις να καθαρίσεις.

Τηγάνια

Το αλάτι είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσεις το τηγάνι σου. Άφησε το αλάτι πάνω στο τηγάνι για κάποια ώρα και στην συνέχεια πλύνε το κανονικά.

Χαλιά

Βάλε σε ένα μπουκάλι με μηχανισμό ψεκασμού ένα μέρος ξύδι και δύο μέρη νερό. Ψέκασε στο χαλί σου και τρίψε μ’ ένα βρεγμένο πανί. Πέρασε από πάνω με το σίδερο και πες αντίο στους λεκέδες.

Νεροχύτης

Καθάρισε τον νεροχύτη με σόδα και μια παλιά οδοντόβουρτσα και στην συνέχεια βάλει μερικές φέτες λεμονιού, ρίχνοντας νερό.

Παράθυρα

Καθάρισε τα παράθυρά σου με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά φρόντισε να τα τρίψεις με μια εφημερίδα. Η συγκεριμένη μέθοδος θα αφαιρέσει όλους τους λεκέδες και θα δώσει λάμψη στα παράθυρά σου.

Δυσάρεστες οσμές

Βάλε ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας σ’ ένα μπολ και τοποθέτησέ το σε προθερμασμένο φούρνο. Το σπίτι σου θα γεμίζει όμορφες μυρωδιές.

Άλατα

Τρίψε με ένα μισό λεμόνι τα σημεία που έχουν μαζέψει άλτα και δες τα να γυαλίζουν ξανά!

Photos: © pinkwhen, epimg, los40, wonderfulengineering, creeklinehouse, fiberosity, bashny, pinimg, keephomesimple, marthastewart, homemakerchic, apartmenttherapy, mom4real, lifehacker

The post Έξυπνα tricks για όποιον αγαπάει να έχει καθαρό σπίτι! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα