Χάσε άμεσα βάρος χωρίς να στερηθείς τίποτα

11:09 13/2/2017 - Πηγή: iPop

Το φαγητό είνα ένα μεγάλο μέρος της ζωής ενός ανθρώπου. Είναι σημαντικό να ξέρεις τι πρέπει να τρως και τι όχι. Όμως, είναι εξίσου σημαντικό να μην στερείσαι. Αν θέλεις να χάσεις κιλά, μπορείς να το πετύχεις αυτό, βάζοντας στην καθημερινότητά σου φαγητά και ροφήματα, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αποβάλλεις βάρος, αλλά χωρίς να κάνεις υπερβολές.

Ζεστή Σοκολάτα

To κακάο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης, μιας ορμόνης του στρες, το οποίο κάνει το σώμα μας να απορροφά όλο το λίπος στην κοιλιά, σύμφωνα με την διατροφλόγο, Tara Gidus. Επιπλέον,

μελέτη του Πανεπιστημίου Cornell διαπίστωσε ότι η συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών, τα οποία βρίσκονται στη ζεστή σοκολάτα είναι έως και πέντε φορές περισσότερα σε σχέση με το μαύρο τσάι.

Ο συνδυασμός ζεστής σοκολάτας, υδατανθράκων και πρωτεϊνών μπορεί, επίσης, να βοηθήσει τους μυς σου να ανακτήσει γρηγορότερα από μια σκληρή προπόνηση, σύμφωνα με έρευνα του International Journal of Sport. Προσθέτοντας μια νότα κανέλας, ενισχύει τα οφέλη για την υγεία, την απόλαυση, καθώς περιέχει ενώσεις, οι οποίες ρυθμίζουν την ινσουλίνη από την κυκλοφορία του αίματος και από την αποθήκευση λίπους.

Σούπα με nοοdles και κοτόπουλο

Οι άνθρωποι, ο οποίοι τρώνε μια σούπα με λαχανικά πριν από το γεύμα τους, καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες συνολικά, σύμφωνα με την Rania Batayneh, διατροφολόγο και συγγραφέα του «The One One One Diet». Το νερό της σούπας βοηθά στην ενίσχυση του αισθήματος πληρότητας. Μια μελέτη του Penn State διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι έτρωγαν σούπα πριν από τα βασικά γεύματά τους, μείωσαν την συνολική πρόσληψη θερμίδων κατά 20%. Πλέον, οι ποικιλίες noodle κοτόπουλου είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και φυτικές ίνες, τα οποία θα ρυθμίσουν τον μεταβολισμό σου και θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά.

Καφές

Ο αγαπημένος σε όλους καφές είναι σε θέση να ενισχύσει περισσότερο από ό, τι πιστεύεις τη διάθεσή σου. Μπορεί, επίσης, να ενισχύσει το μεταβολισμό σου, χάρη σε μια υγιή δόση αντιοξειδωτικού, το οποίο αυξάνει την ενέργεια του σώματός σου, λέει ο Bowden. Η έρευνα έχει δείξει, επίσης, ότι η χημική ένωση μπορεί να επιβραδύνει την απελευθέρωση της γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος μετά από ένα γεύμα, ενώ μειώνει την αντίσταση της ινσουλίνης για την πρόληψη της αύξησης βάρους. Παράλληλα, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη σε μικρές δόσεις πριν την άσκηση, μπορεί να βελτιώσει την απόδοση και να βοηθήσει τους μυς σου να ανακτήσουν σε χρόνο ρεκόρ.

Πλιγούρι βρώμης

Ένα φλιτζάνι ζεστό πλιγούρι βρώμης περιέχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, ένας συνδυασμός που επιβραδύνει την πέψη των υδατανθράκων, μειώνει την ανταπόκριση της ινσουλίνης και σε κρατά χορτάτο για πολλές ώρες, σύμφωνα με τον Batayneh. Σε μια μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο European Journal of Clinical Nutrition, αξιολογήθηκαν 38 κοινά τρόφιμα και διαπιστώθηκε ότι το πλιγούρι βρώμης ήταν ικανό να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Κόκκινο κρασί

Αν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί είναι για σένα ό,τι καλύτερο, τότε σου έχουμε καλά νέα, καθώς σύμφωνα με έρευνες το κρασί, εκτός από το να συνοδεύει το γεύμα σου, και να βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς μπορεί παράλληλα να λειτουργήσει ευεργετικά για σένα που θες να χάσεις κιλά.

Μια έκθεση του 2009 από το Πανεπιστήμιο του Ulm στη Γερμανία έδειξε ότι η ρεσβερατρόλη, το περίφημο αντιοξειδωτικό, το οποίο βρίσκεται στα σταφύλια, αναστέλλει την παραγωγή των λιποκυττάρων. Ακόμα, μια ουσία, η οποία βρίσκεται στο κόκκινο κρασί και ονομάζεται πυροσταφυλικό ασβέστιο, βοηθά τα λιποκύτταρα να κάψουν περισσότερη ενέργεια. Εν τω μεταξύ, σε μια μελέτη του 2011, η οποία δημοσιεύθηκε στο Archives of Internal Medicine, οι γυναίκες, οι οποίες έπιναν ένα ή δύο ποτήρια κρασί την ημέρα είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να πάρουν κιλά.

Ρεβίθια με λαχανικά

Είναι γνωστό ότι τα όσπρια παρέχουν περίπου το 40% των καθημερινών αναγκών σου σε πρωτεΐνες και 70% της ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών, βοηθώντας στην σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, καθώς και την πρόληψη υπερκατανάλωσης τροφής. Είναι, επίσης, μια μεγάλη πηγή ακόρεστων λιπών. Μελέτη του 2009 από το Πανεπιστήμιο του Newcastle στην Αυστραλία διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι κατανάλωναν πολλά ακόρεστα λίπη είχαν μικρότερη μάζα σώματος και λιγότερο λίπος στην κοιλιά από εκείνους που κατανάλωναν λιγότερα.

Διαβάστε επίσης:

Μικρές λιχουδιές που θα σε κρατήσουν fit στη δουλειά!

Photos: Getty

The post Χάσε άμεσα βάρος χωρίς να στερηθείς τίποτα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα