Με το βλέμμα στραμμένο στο συλλαλητήριο στην Αθήνα οι αγρότες

10:58 13/2/2017 - Πηγή: iPop

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχεδιασμός των αγροτών για το συλλαλητήριο το οποίο αναμένεται να πραγματοποιήσουν την Τρίτη στην Αθήνα. Οι αγρότες συνεχίζουν να βρίσκονται στα μπλόκα τους, ενώ όσοι δεν θα κατέβουν στην Αθήνα την Τρίτη θα έρθουν την Τετάρτη για να πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης

και Τροφίμων.

Με συμβολικό κλείσιμο του οδικού κόμβου Μεσογγής ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους, το πρωί της Δευτέρας, οι Κερκυραίοι αγρότες, συμμετέχοντας πλέον ενεργά στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτικών συλλόγων.

Πάνω από 50.000 άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν βάλει μέχρι στιγμής την υπογραφή τους στην προσφυγή που πρόκειται να κατατεθεί στο τέλος του Φεβρουαρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κατά του ασφαλιστικού νόμου.

Σε σύσκεψή τους σήμερα, Δευτέρα στις 17.00, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χαλάστρας, η διευρυμένη πλέον συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας θα ορίσει την αντιπροσωπεία που θα συμμετάσχει στη συνάντηση με τα κυβερνητικά στελέχη. Παράλληλα, αναμένεται να καθορίσει το πλαίσιο στο οποίο θα επιχειρηθεί να κινηθεί η συζήτηση.

Επίσης την Δευτέρα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι συντάσσονται με την συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, αναμένεται να χαράξουν εκ νέου πλάνο δράσης τους στα μπλόκα με στόχο να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην Κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, σταθερά στα μπλόκα τους παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία. Θυμίζουμε, βέβαια, πως ότι οι δυτικομακεδόνες του πρωτογενούς τομέα είχαν ήδη μια άκαρπη συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη και τώρα οργανώνονται για το παναγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα.

Την Τρίτη στην Αθήνα πάνω από 2.500 αγρότες:

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας αναμένεται να δώσουν το «παρών» περισσότεροι από 2.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Νέο μπλόκο στον κόμβο Χέρσο, που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης και ενισχύεται διαρκώς από τα τριγύρω χωριά του νομού Κιλκίς, έχουν στήσει οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της κεντρικής Μακεδονίας.

Από τις 30/1 οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο των Ευζώνων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διέλευση στο τελωνείο στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο 548ο χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου – Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης – Ειδομένης.

Στο μπλόκο τους στα «πράσινα φανάρια», επί της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο), συνεχίζουν να βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης και συνεχίζουν τον επ’ αόριστον αποκλεισμό στο σημείο και στα δύο ρεύματα. Την ίδια στιγμή παρατεταγμένοι με τρακτέρ είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι στον κόμβο της Τρίγλιας (Θεσσαλονίκης – Μουδανίων), στον Άγιο Μάμα (Μουδανίων – Κασσάνδρας) και στα Βραστά (Πολυγύρου – Αγίου Όρους).

Στη θέση τους παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας – Έδεσσας, αλλά και στον κόμβο Μανιακίου.

Τέλος, αγροτικό μπλόκο έχει στηθεί τις τελευταίες ώρες και στη γέφυρα Ρυμνίου, επί της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης.

Διαβάστε επίσης:

Τον Μάρτιο στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης- Έκλεισε η Αθηνών- Πατρών

photo:Konstantinos Tsakalidis /SOOC

The post Με το βλέμμα στραμμένο στο συλλαλητήριο στην Αθήνα οι αγρότες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα