Μπορείς να γίνεις πιο χαρισματικός με αυτούς τους τρόπους!

20:46 28/2/2020 - Πηγή: iPop

Πώς να γίνεις χαρισματικός; Μπορείς να γίνεις χαρισματικός; Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν πως απλά γεννιέσαι χαρισματικός, ωστόσο αυτό δεν ισχύει ακριβώς στην πραγματικότητα.

Το χάρισμα ορίζεται ως μια ελκυστικότητα, μια γοητεία που μπορεί να εμπνεύσει αφοσίωση στους άλλους. Είναι δύσκολο να το ορίσεις ή να το μετρήσεις. Αλλά μπορείς σίγουρα να το μάθεις.

Πώς να γίνεις χαρισματικός; Ναι, τα καλά νέα είναι

πως μπορείς να μάθεις τις χαρισματικές ιδιότητες και να τις αναπτύξεις.

 Να είσαι περίεργος

Οι άνθρωποι που κάνουν ερωτήσεις, ακούν, μαθαίνουν είναι οι αγαπημένοι μας!

Είναι συναρπαστικό το πού η αληθινή περιέργεια και το αληθινό ενδιαφέρον, μπορούν να σε οδηγήσουν. Απλές ερωτήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και να αποκομίσεις κάτι από αυτές.

Μπορείς να μην κάνεις προσωπικές ερωτήσεις αλλά το με τι ασχολείται κάποιος μπορεί να οδηγήσει τη συζήτηση σε κάτι που δεν περιμένεις. Πάντα να ρωτάς, να ακούς, να μαθαίνεις!

PexelsΚράτα ένα μυστήριο

Οι χαρισματικοί άνθρωποι συνήθως δίνουν λίγο “τυράκι” για τον εαυτό τους, το οποίο είναι αρκετά ενδιαφέρον, ενώ αφήνουν το μυστήριο να πλανάται και δεν αποκαλύπτουν όλες τις πληροφορίες.

Δεν μιλούν διαρκώς για τον εαυτό τους, περισσότερο ακούν κι αφήνουν μερικά πράγματα να τα ανακύψει ο άλλος.

Μιλούν για τις αξιοσημείωτες εμπειρίες τους, λένε πράγματα που αξίζουν χωρίς, όμως, να δίνουν πολλές πληροφορίες που δεν χρειάζονται.

Το “halo effect” θα σε βοηθήσει σε κάθε κοινωνική συναναστροφή!

Να είσαι μέσα στα πράγματα

Οι θετικοί άνθρωποι είναι πολύ πιο ελκυστικοί από τους αρνητικούς. Σκέψου το: Ποιος θέλει έναν αρνητικό άνθρωπο, έναν άνθρωπο μονίμως νευριασμένο, έναν άνθρωπο που μονίμως ασκεί κριτική;

Θέλουμε να νιώθουμε καλά, είναι στην ανθρώπινη φύση μας. Και οι άνθρωποι που νιώθουν ήδη καλά, μας ελκύουν. Ο απλός τρόπος για να βεβαιωθείς πως εκπέμπεις μια θετική αύρα και ενέργεια είναι να είσαι μέσα στα πράγματα.

Να μιλάς για αυτά που σου αρέσουν, αυτά που υποστηρίζεις και σε διασκεδάζουν και όχι το αντίθετο. Ένα απλό παράδειγμα: Είναι προτιμότερο να πεις “δεν μπορώ να αποφασίσω αν προτιμώ πιο πολύ την Lizzo ή την Billie Eilish” από το να πεις “δεν αντέχω τα τραγούδια που είναι στα top charts τώρα”.

To πρώτο δημιουργεί μια συζήτηση ενώ το δεύτερο όχι.

PexelsΝα έχεις τη δική σου υπογραφή

Αυτό είναι προαιρετικό αλλά σίγουρα βοηθάει. Έχεις παρατηρήσει ποτέ πως κάποιους ανθρώπους τους αναγνωρίζεις εύκολα από κάτι ξεχωριστό; Κάθε φορά που το ακούς ή το βλέπεις, σου θυμίζει εκείνους, όπως για παράδειγμα το bob κούρεμα της Anna Wintour και τα φρύδια της Cara Delevigne.

Μπορεί να έχεις κι εσύ κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό ακόμη κι αν είναι ότι πάντα βάφεις τα χείλη σου κόκκινα!

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα γίνεις από ένας “κοινός θνητός”, ένας ξεχωριστός άνθρωπος;

Photo: Pexels

Το άρθρο Μπορείς να γίνεις πιο χαρισματικός με αυτούς τους τρόπους! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα