Δάσος Συγγρού: Μια καταπράσινη όαση μέσα στην πόλη (Photos)

18:32 28/2/2020 - Πηγή: iPop

Αν έχεις βαρεθεί να βλέπεις παντού γύρω σου τσιμέντο και δεν αντέχεις να είσαι περιτριγυρισμένος από πολυκατοικίες, αλλά παρόλα αυτά δεν μπορείς να πας ένα διήμερο και είσαι αποκλεισμένος στην πόλη, μην ανησυχείς γιατί υπάρχει μια όαση εκεί που δεν την περιμένεις! Το Δάσος Συγγρού είναι ο ιδανικός προορισμός για να ξεφύγεις από την αχρωμη πόλη που ζεις.

Γράφει η Δώρα Αντωνίου

Πρόκειται για το μοναδικό φυσικό δάσος στο Λεκανοπέδιο, είναι μια καταπράσινη έκταση περίπου 950 στρεμμάτων, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι καλυμμένο με πεύκα και βρίσκεται

επί της Λεωφόρου Κηφισίας στα σύνορα Κηφισιάς και Αμαρουσίου.

Στο Δάσος Συγγρού στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών όπως γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας, θερμοκήπια, και καλλιέργειες, καθώς και τα σχολεία των Αναβρύτων και ένα ΙΕΚ.

Μέσα στο δάσος θα δεις και την έπαυλη του Ανδρέα Συγγρού καθώς και τον ναό του Αγίου Ανδρέα όπου είναι και ο μοναδικός ορθόδοξος ναός γοτθικού ρυθμού στην Ελλάδα. Εκτός απ’ τον ναό και την έπαυλη, μπορείς επίσης να δεις και τον Πύργο Ανδρέα Συγγρού, το μουσείο μελισσοκομίας, δυο πανέμορφες λίμνες καθώς και το θεατράκι του δάσους.

View this post on Instagram

#DasosSyggrou#AndreasSyggros#architecture#house#mansion#church#land#Kifisia#Athens#Forest#Greece#colors#green#trees#statue#Europe#chrysostomosgalathrisphotography

A post shared by Chrysostomos G. (@chrysostomosg) on May 26, 2019 at 12:53am PDT

View this post on Instagram

Μια υπέροχη λήψη της λίμνης μας!

A post shared by ΦΙΛΟΙ ΔΑΣΟΥΣ ΣΥΓΓΡΟΥ (@dasosygrou.gr) on Aug 13, 2018 at 1:20am PDT

Το Δάσος Συγγρού είναι ο ιδανικός προορισμός για να ξεφύγεις από την βαβούρα της πόλης, μακριά από τις πολυκατοικίες που μας περιτριγυρίζουν καθημερινά καθώς και τα ατελείωτα βουητά των αμαξιών.

Τα καλύτερα πάρκα της Αθήνας για πικ νικ!

Είναι μια όαση που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Μέσα από την βόλτα σου, όσο πιο βαθιά ακολουθείς τα μονοπάτια αυτού του καταπράσινου δάσους, τόσο πιο έντονα νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο δάσος των παραμυθιών που διάβαζες σαν παιδί.

Είναι ένα κατάλληλο μέρος για μια βόλτα μαζί με τον σύντροφο σου, τους φίλους σου ή μια χαλαρή βόλτα μαζί με τον σκύλο σου.

Επιπλέον για πολλούς είναι μια τέλεια επιλογή για άθληση καθώς μπορούν να πάνε για ένα χαλαρο τρεξιμο ή για ποδηλασία με την παρέα τους ή ακόμα και για yoga!

View this post on Instagram

Ξέρω! Βαριέσαι. Κάνει και κρύο… Χώρια που θα βρέξει σίγουρα σε λίγο. Φαίνεται. Δες πόσο γκρίζος είναι ο ουρανός. Και να σου πω και κάτι; Ούτε κανένα κολάν της προκοπής έχεις, για να μην σου πω ότι τα αθλητικά σου είναι της κακιάς ώρας και που να τα ξεθάβεις τώρα από τα βάθη της ντουλάπας. Αμ και το άλλο; Που να βγεις τώρα μέσα στα τσιμέντα και στα πεζοδρόμια να ψάχνεις πάρκο. Όχι βρε! Δεν φταις εσύ. Αυτοί που παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια φταίνε. Θα σε πατήσει κανένα αυτοκίνητο και θα σε κλαίμε. Σε καταλαβαίνω λέμε. Εξάλλου άντε και έτρεξες τώρα. Τι θα αλλάξει; Το πολύ πολύ να χάσεις κανένα γραμμάριο το οποίο θα ξαναβάλεις μόλις φας μια τυρόπιτα και ναι ξερω το χεις ξαναδει το έργο και το ξέρεις απέξω. Ωραία! Σε καταλαβαίνω είπαμε! Κάτσε εκεί που κάθεσαι. Μην κουνιέσαι. Άνοιξε τηλεόραση, πάρε και κανένα τσουρεκάκι μαζί με τον καφέ να φύγει η πικρίλα. Βάλε και τα πόδια στο τραπέζι να σαι πιο άνετα. Ε; Εγώ βεβαίως, έβαλα το αθλητικούλι μου, φόρεσα και ένα κολάν που έχω στην ντουλάπα και δέκα χρόνια και βγήκα. Κι ας βρέξει. Εγώ θα τρέξω. Όσο μπορώ. Και αύριο λίγο περισσότερο. Για την υγεία μου και τις αντοχές μου. Για μένα. Γιατί μ αγαπάω βρε κουτό! Γειααααα

Keywords
Τυχαία Θέματα