Μπαλού: «Ο Τζήμερος με γρονθοκόπησε» | Τζήμερος: «Με προπηλάκισαν»

12:07 12/5/2017 - Πηγή: iPop
| Τζήμερος

Ένα πρωτοφανές άγριο επεισόδιο έλαβε χώρα ανάμεσα στην Αλεξάνδρα Μπαλού και τον Θάνο Τζήμερο κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως κατήγγειλε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, ο περιφερειακός σύμβουλος, Θάνος Τζήμερος, γρονθοκόπησε την περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού, ενώ αρχικά έσκισε

αφίσες του ΚΚΕ. Παράλληλα ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις των δύο πλευρών καθώς, ενώ η κ.Μπαλού επιμένει για το περιστατικό αυτό και ο κ.Τζήμερος το διαψεύδει.

To περιστατικό έλαβε χώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπου ο περιφερειακός σύμβουλος Θάνος Τζήμερος μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης σκίζοντας αφίσες που είχαν κολλήσει στην είσοδο μέλη της παράταξης του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμέρο, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκαν για την πράξη του Θάνου Τζημέρου και ο ίδιος αντέδρασε γρονθοκοπώντας τρεις φορές, όπως αναφέρουν πληροφορίες, την Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του κόμματος και μέλος της ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καραμέρο πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια που προσβάλει τον διάλογο και τη Δημοκρατία και τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη.

Το Περιφερειακό συμβούλιο μετά από το περιστατικό αυτό αποφάσισε την αποβολή του κ. Τζήμερου.

Παράλληλα αξίζουν να αναφερθούν οι δηλώσεις των δύο πλευρών, καθώς ο κ. Τζήμερος διαψεύδει ότι γρονθοκόπησε την κ.Μπαλού, ενώ η κ.Μπαλού επιμένει στις κατηγορίες της.

Tι δηλώνει ο Θ. Τζήμερος

Ο Θάνος Τζήμερος, μιλώντας τόσο στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου, όσο και στον ΑΝΤ1, αρνήθηκε ότι γρονθοκόπησε την κ. Μπαλού.

Προσερχόμενος στο Περιφερειακό Συμβούλιο διαπίστωσα ότι στον προθάλαμο υπήρχαν αφίσες του ΠΑΜΕ. Ο δημόσιος χώρος είναι πεδίο όλων μας και όχι κομματικών, είναι πάγια θέση μου και έκανα αυτό που κάνω πάντα, ξεκόλλησα τις αφίσες, τις πέταξα και κάθισα στη θέση μου

«Μετά από ένα 20λεπτο, κάποιος τραμπούκος του ΠΑΜΕ διαπίστωσε ότι είχαν βγει οι αφίσες και ήρθε στη θέση μου και άρχισε να με υβρίζει πετώντας μου τις τσαλακωμένες αφίσες. Τον συγκεκριμένο τον αγνόησα. Σε λίγο ήρθε μια ομάδα στελεχών του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και η Μπαλού. Σηκώθηκα και τους απώθησα. Κανέναν δεν χαστούκισα, κανέναν δεν γρονθοκόπησα. Τον πρώτο που ήρθε και με προπηλάκιζε και με χτυπούσε, τον έσπρωξα πολύ δυνατά, όντως. Τώρα αν ήταν μέσα και η Μπαλού, δεν το ξέρω», τόνισε εν συνεχεία ο κ. Τζήμερος.

Ο ίδιος ζητάει να δοθεί στη δημοσιότητα το video απ’ την κα Δούρου, ενώ ζητά εισαγγελική παρέμβαση για το γεγονός.

Κληθείς ν’ απαντήσει στην κα Τσαπανίδου γιατί στο video φαίνεται ο ίδιος να σκίζει τις αφίσες μέσα στην αίθουσα και να τις πετάει στο πάτωμα και όχι στα σκουπίδια, όπως υποστηρίζει, ο κ. Τζήμερος απέφυγε να σχολιάσει.

«Ηρθε ο Μανουσογιαννάκης να με πνίξει, μπαίνω στο περιφερειακό συμβούλιο και κάθομαι 20 λεπτά και παρακολουθώ. Κάποιος λοιπόν από αυτούς θα βγήκε φαίνεται για να καπνίσει και είδε τις αφίσες ότι λείπουν και ήρθε ένας του ΚΚΕ ο οποίος δεν ήταν περιφερειακός σύμβουλος, το ΚΚΕ φέρνει διάφορους τραμπούκους να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, ήρθαν στη θέση μου με έβριζαν με έσπρωχναν και με απειλούσαν», πρόσθεσε ο κ. Τζήμερος περιγράφοντας τα γεγονότα.

Η δήλωση της κ. Μπαλού

Η περιφερειακή σύμβουλος και στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι:

Είναι δειλία να μην παραδέχεται ότι με χτύπησε, το είδαμε όλοι

H ίδια είπε ότι ο κ.Τζήμερος είναι «υστερικό φασιστοειδές» και δήλωσε ότι τη χτύπησε «και μια και δυο φορές».

Η ίδια υποστηρίζει ότι ο κ. Τζήμερος έσκισε για άλλη μια φορά, όπως κάνει πάντα, τις ανακοινώσεις για κινητοποιήσεις, διότι στην ουσία είναι εχθρός κάθε λαϊκού αγώνα των εργαζομένων.

«Εμείς υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να κολλάμε αυτές τις αφίσες, υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να μιλάμε για την απεργία που έχουμε στις 17 του μήνα. Στην παρέμβασή μας γιατί σκίζει τις αφίσες, έσπρωξε τον συνάδελφο και χτύπησε εμένα και μια και δύο φορές. Το περιφερειακό συμβούλιο απέβαλε γι’ αυτή του την συμπεριφορά τον κ. Τζήμερο», ανέφερε η κα Μπαλού.

Στην συνέχεια η ίδια είπε ότι κάνει την καταγγελία επώνυμα και ξεκάθαρα και δεν έχει να αποδείξει κάτι περισσότερο.

Η κ. Μπαλού μίλησε στο LiveU και την Πόπη Τσαπανίδου για το περιστατικό λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αυτός ο τύπος με τη γνωστή του συμπεριφορά έσκισε την αφίσα για την απεργία του ΠΑΜΕ και με χτύπησε. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να δείξει το βίντεο κανείς.

Η ίδια τόνισε ότι το περιφερειακό συμβούλιο τον έδιωξε κι εκείνος δεν έφευγε αλλά συνέχιζε να βρίζει, να προπηλακίζει και να χτυπάει:

Δεν ξέρω αν εσείς τον θεωρείται άνθρωπο, επιτρέψτε μου όμως να πω ότι το περιφερειακό συμβούλιο τον έδιωξε κι εκείνος δεν έφευγε, απλά συνέχιζε να βρίζει, να προπηλακίζει και να χτυπάει, εμένα κι άλλους.

Τα tweets του Γιώργου Καραμέρου

O κ. Καραμέρος ανέβασε στο Twitter αναρτήσεις σχετικά με το περιστατικό και ένα βίντεο απ’ το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο @ThanosTzimeros γρονθοκόπησε μόλις στο Περιφερειακό συμβούλιο την Περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού αφού πρώτα έσκισε αφίσες

— Γιώργος Καραμέρος (@karameros) May 11, 2017

Το Περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την αποβολή του @ThanosTzimeros μετά την βιαιοπραγία του εναντίον της Αλεξάνδρας Μπαλού.
Επικίνδυνος

— Γιώργος Καραμέρος (@karameros) May 11, 2017

Οι στιγμές μετα τις γροθιές του @ThanosTzimeros στην Αλεξάνδρα Μπαλού. Εξακολουθεί να σκιζει αφίσες και να προκαλεί pic.twitter.com/JEcPhxnE3w

— Γιώργος Καραμέρος (@karameros) May 11, 2017

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος. Ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Θ. Τζήμερος ήταν γνωστός, μέχρι πρότινος, για τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και παραληρηματικές δηλώσεις του, με τις οποίες προσπαθούσε εναγωνίως να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας… Με τη σημερινή, βίαιη επίθεσή του εναντίον της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής, Αλ. Μπαλού, ξεπερνά πλέον κάθε όριο, και αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του. Είναι «αυτονόητη» η «απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε το ΚΚΕ.

Ο Περισσός καταγγέλλει την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς Τζήμερου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μάη, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που ζήτησε τον λόγο. Πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό του λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε.

Δήλωση της Ρένας Δούρου

Η Ρένα Δούρου σε δηλώσεις που παραχώρησε στην «Αυγή» είπε ότι:

Η επίθεση του περιφερειακού συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» Αλεξάνδρας Μπαλού, είναι απολύτως καταδικαστέα. Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής.

The post Μπαλού: «Ο Τζήμερος με γρονθοκόπησε» | Τζήμερος: «Με προπηλάκισαν» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα