ΣΥΡΙΖΑ για αθώωση του Κ. Πελετίδη: «Να μπει φραγμός στη Χρυσή Αυγή»

13:12 23/2/2017 - Πηγή: iPop

Αθωώθηκε, τελικά, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος έφερε την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος. Νωρίτερα, με παρέμβασή του είχε ζητήσει την απαλλαγή του ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, καθώς όπως υποστήριξε δεν υπήρξαν στοιχεία κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τα οποία να επιβεβαίωναν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τον δήμαρχο Πατρέων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει, πως ο αθώωση του Δημάρχου σημαίνει,

πως πρέπει να μπει «φραγμός στη Χρυσή Αυγή.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η αθώωση του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τη μήνυση που είχε κατατεθεί εναντίον του από τον πρώην βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη, συνιστά μια εύλογη απόφαση που ακυρώνει την τακτική εκτόξευσης απειλών μέσω δικαστικών διώξεων, που ακολουθεί η εγκληματική οργάνωση της Χ.Α.

Η επιλογή του Κ. Πελετίδη να μην παραχωρήσει στην εγκληματική οργάνωση της Χ. Α. δημοτικό χώρο κατά την προεκλογική περίοδο, για την οποία του είχε ασκηθεί η μήνυση, δίνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για το ρόλο που καλείται να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον αγώνα κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Η ανάγκη να μπει φραγμός στους εχθρούς της δημοκρατίας, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, καθίσταται επιτακτική».

Με χειροκροτήματα και συνθήματα φαίνεται, πως δέχθηκαν όσοι βρίσκονταν έξω από το δικαστικό μέγαρο την απόφαση, καθώς από το πρωί βρίσκονταν στο πλευρό του.

Θυμίζουμε, ότι ο Κώστας Πελετίδης φέρει την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος, μετά από μήνυση, την οποία είχε καταθέσει το 2015, ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, καθώς όπως είπε τότε, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν έδωσε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την διεξαγωγή της προεκλογικής περιόδου. Αυτήν την ώρα στη δίκη μιλούν οι συνήγοροι των δύο μερών.

Η εισαγγελία υποστήριξε ότι σχετικά με τους χώρους, οι οποίοι δεν δόθηκαν στην Χρυσή Αυγή, κατά την προεκλογική περίοδο του 2015, η απόφαση πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις του σώματος που έχουν κατατεθεί.

Όσα δήλωσε ο Δήμαρχος μετά την απόφαση αθώωσής του από το Δικαστήριο:

«Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίζουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας, να μην διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική της ιδεολογία, από την οποία εκπορεύεται ο εγκληματικός της χαρακτήρας. Συνεχίζουμε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη Δημοτική Αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης.

Μαζί με το λαό μας στον αγώνα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, που δοκιμάζεται από τα βάρβαρα μέτρα των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων».

Το χρονικό της υπόθεσης:

Στις 26 Αυγούστου 2016 το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης απέστειλε έγγραφο στον Δήμαρχο Πατρέων, στο οποίο ανάφερε πως υπάρχει έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης «με αντικείμενο τον έλεγχο νομιμότητας μη χορήγησης στοιχείων από Υπηρεσίες του Δήμου σε υποψήφιο βουλευτή του «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή».

Τόνισε, μάλιστα, ότι οι Υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες μέσα σε δύο μήνες να αναφέρουν στον υπουργό και σε άλλους παράγοντες «τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν προς συμμόρφωση με την έκθεση».

Photo: Patras Events

The post ΣΥΡΙΖΑ για αθώωση του Κ. Πελετίδη: «Να μπει φραγμός στη Χρυσή Αυγή» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα