Η Τουρκία φορτώνει νέα αδικήματα στους 8 και εμμένει στην έκδοση τους

11:12 23/2/2017 - Πηγή: iPop

Δυο ακόμα αδικήματα φορτώνει στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Ελλάδα την επόμενη της απόπειρας του πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα. Η Τουρκία εμμένει στην έκδοση του κι έτσι έστειλε και δεύτερο κατά σειρά αίτημα στη χώρα μας.

Στόχος των τούρκικων αρχών, όπως όλα δείχνουν είναι να θεμελιώσουν τις κατηγορίες του για τους οκτώ και να πείσουν την Ελλάδα, πως πρέπει ακόμα και μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που ήταν

αρνητική να προχωρήσει στην έκδοση τους.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του iPop.gr σχετικά με το τούρκικο πραξικόπημα.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ εστιάζει στην ανάγκη έκδοσης τους οκτώ παραθέτοντας έξι αδικήματα (τέσσερα για τα οποία είχαν ζητήσει την έκδοση και στο πρώτο αίτημα και δύο ακόμα καινούργια).

Παράλληλα, η γείτονα χώρα παραθέτει και διαβεβαιώσεις σχετικά με τη δίκαιη μεταχείριση αλλά και δίκη τους.

Τι αναφέρει το δεύτερο αίτημα από την τούρκικη πλευρά;

Στο δεύτερο αίτημα έκδοσης η Τουρκία επικαλείται νέα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτει και προσθέτει στα αδικήματα δύο ακόμα.

Η Τουρκία στρέφει τα πυρά της κατά των οκτώ και μεταξύ των υπολοίπων τους κατηγορεί, πως είναι υπαίτιοι για «απόπειρα κατάλυσης της μεγάλης εθνοσυνέλευσης» και «πρόκληση ζημίας στη δημόσια περιουσία».

Την ίδια στιγμή η τούρκικη πλευρά μετέτρεψε το αδίκημα «αρπαγής ελικοπτέρου» σε «λεηλασία από κοινού».

Το αίτημα από το ΥΠΕΞ της Τουρκίας αρχικά διαβιβάζεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια στην Εισαγγελία εφετών ώστε να εισαχθεί προς συζήτηση στο Συμβούλιο Εφετών.

Οι οκτώ θυμίζουμε, πως συνεχίζουν να κρατούνται στη χώρα μας ακόμα και μετά την απόφαση να μην εκδοθούν στην Τουρκία για διοικητικούς λόγους (λόγους ασφαλείας).

Διαβάστε επίσης:

Νόμιμη η παράταση κράτησης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

photo: AFP

The post Η Τουρκία φορτώνει νέα αδικήματα στους 8 και εμμένει στην έκδοση τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα