Συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup βλέπει ο Dombrovskis

12:58 23/2/2017 - Πηγή: iPop

Σε δηλώσεις σχετικά με τη χώρα μας προέβη o Valdis Dombrovskis. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε εκφράζοντας την αισιοδοξία του είναι σίγουρος, πως το ελληνικό ζήτημα πλησιάζει στη επίλυση του.

«Είμαι αρκετά σίγουρος ότι πλησιάζει η λύση για την Ελλάδα
Χρειάζεται μια τελική ώθηση από όλες τις πλευρές για την αξιολόγηση» είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, V. Dombrovskis ο οποίος μίλησε στη σύνοδο Capital Markets Union Summit.

Παράλληλα βέβαια εξήγησε, πως αυτό το

οποίο χρειάζεται είναι μια τελική ώθηση από όλες τις πλευρές για την αξιολόγηση.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν απηύθυνε επίσης κάλεσμα σε όλες τις πλευρές να κάνουν «μια τελική προσπάθεια» με στόχο να γεφυρωθούν τα χάσματα και να ολοκληρωθεί επιτυχώς η δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς, όμως, να προσδιορίζει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής παράλληλα, επανέλαβε την πάγια θέση της Κομισιόν ότι προτεραιότητά της είναι να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης καθώς και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, έχοντας ως βάση τη συνθήκη του ESM.

«Είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε την παρούσα κατάσταση» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο CNBC και εκτίμησε, πως ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτό να γίνει τον Μάρτιο, αρκεί όλες οι πλευρές να δώσουν μια τελευταία ώθηση.

«Δομικά αν δεις την κατάσταση, η Ελλάδα επέστρεψε σε ανάπτυξη υπεραποδίδει στους δημοσιονομικούς στόχους. Είναι εντός τροχιάς για να πετύχει τον φετινό στόχο ενώ δουλεύουμε για να οριστικοποιήσουμε της επόμενης χρονιάς (3,5%)» σημείωσε.

Υπό αυτό το πρίσμα υπογράμμισε «θα ήταν πολύ αντιπαραγωγικό» να επιτρέψουμε να γυρίσει η χώρα σε οικονομική αστάθεια. Χρειάζεται μια τελική ώθηση από τους Θεσμούς, το ΔΝΤ και την Ελλάδα ώστε να λυθούν τα θέματα, ελπίζω ως το επόμενο Eurogroup», τόνισε ο Valdis Dombrovskis.

Διαβάστε επίσης:

Αναζωπυρώθηκαν οι κυβερνητικές ελπίδες μετά το Eurogroup

photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup βλέπει ο Dombrovskis appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα