Ξεκινά η πενταήμερη συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό- Τα Σάββατο η ονομαστική ψηφοφορία

11:24 6/12/2016 - Πηγή: iPop

Με τις ομιλίες των γενικών και ειδικών εισηγητών των κομμάτων αναμένεται να ξεκινήσει στις έξι το απόγευμα της Τρίτης το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής η πενθήμερη συζήτηση με κύριο θέμα τον νέο κρατικό προϋπολογισμό.

Η συζήτηση να σημειωθεί, πως θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου που θα μιλήσει στην Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

ενώ στη συνέχεια θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Ποιοι θα είναι οι γενικοί εισηγητές;

Μέχρι στιγμής έχουν οριστεί οι: Χρήστος Μπγιάλας από το ΣΥΡΙΖΑ, Κωστής Χατζηδάκης από τη Ν.Δ., Γιάννης Κουτσούκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, Δημήτρης Καμμένος από τους ΑΝ.ΕΛΛ. και Γιώργος Κατσιαντώνης από την Ένωση Κεντρώων.

Σημειώνεται, πως αρχικά είχε αποφασιστεί η συζήτηση του προϋπολογισμού να επαναρχίσει την Τετάρτη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με 12 ομιλητές, και να ακολουθήσει η ψήφιση του Προϋπολογισμού.

Τονίζεται, πως ο χρόνος που παραχωρείται είναι 15 λεπτά για κάθε βουλευτή, ενώ σημειώνεται πως κάθε κοινοβουλευτική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να προβεί στις δικές της ρυθμίσεις για την κατανομή του χρόνου που της αναλογεί.

Θυμίζουμε, πως το 2017 φέρνει νέους φόρους ύψους 3 δις ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Αγώνας δρόμου για την δεύτερη αξιολόγηση- Στη Βουλή προαπαιτούμενα και προϋπολογισμός

The post Ξεκινά η πενταήμερη συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό- Τα Σάββατο η ονομαστική ψηφοφορία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα