Αριθμός-ρεκόρ των θυμάτων από τον κοροναϊό | Τα βίαια μέτρα των Αρχών

15:00 8/2/2020 - Πηγή: iPop

Ο κοροναϊός εξαπλώνεται ραγδαία συνεχώς σε όλο τον κόσμο. Η Γουχάν έχει μετατραπεί σε πόλη “φάντασμα”, ενώ οι νεκροί από τον κοροναϊό αυξάνονται όλο και περισσότερο κάθε μέρα. 

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία αυτή αγγίζει τους 722 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην Κίνα, αφού ακόμη 86 ασθενείς υπέκυψαν, όπως ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας καταγράφηκαν επιπλέον 81 θάνατοι, εκ των οποίων 67 στην πόλη Γουχάν, αλλά και 2.841 επιβεβαιωμένα νέα

κρούσματα. Το σύνολο των κρουσμάτων του 2019-nCoV που καταγράφηκαν χθες σε όλη την ηπειρωτική Κίνα αγγίζει τους 3.399 ανθρώπους.

Οι νεκροί από τον κοροναϊό, που φτάνουν τους 722, αποτελούν αριθμό ρεκόρ, που ξεπέρασε στην Κίνα εκείνο του SARS (Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που είχε σκοτώσει σχεδόν 650 ανθρώπους στην κινεζική επικράτεια και στο Χονγκ Κονγκ το 2002-2003.

Φυσικά, οι Aρχές στην Κίνα λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα αυστηρά, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Σύμφωνα με βίντεο της Daily Mail που έχει βγει στη δημοσιότητα, αξιωματούχοι, με τη χαρακτηριστική λευκή στολή, βγάζουν με τη βία από τα σπίτια τους στη Γουχάν πολίτες που αποτελούν πιθανά κρούσματα του κοροναϊού.

Πώς ξεκίνησε η εξάπλωση του κοροναϊού;

Ο ιός αρχικά εμφανίστηκε στη Γουχάν των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, στην κεντρική Κίνα. Ο πρώτος συναγερμός έφθασε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας την 31η Δεκεμβρίου. Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει για την εμφάνιση στην Γουχάν, λόγω ενός κρούσματος πνευμονίας από άγνωστη αιτία.

Πολλοί ασθενείς είχαν πάει σε χονδρική αγορά διατροφικών ειδών, που οι αρχές την έκλεισαν την 1η Ιανουαρίου.

Στις 7 Ιανουαρίου, οι πρώτες κινεζικές αναλύσεις είχαν επιτρέψει την ανακάλυψη του νέου κοροναϊού.

Ο πρώτος θάνατος ανακοινώθηκε στις 11 Ιανουαρίου, ενώ το πρώτο κρούσμα εκτός της επικράτειας της Κίνας, στην Ταϊλάνδη, καταγράφηκε δύο ημέρες αργότερα, κι ακολουθήθηκε από περισσότερα σε κράτη της Ασίας.

Στις 20 Ιανουαρίου, ένας Κινέζος επιδημιολόγος επιβεβαίωσε ότι η ασθένεια μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ κρούσματα άρχισαν να εντοπίζονται σε σχεδόν τις μισές κινεζικές επαρχίες και σε μεγαλουπόλεις όπως το Πεκίνο, η Σαγκάη και η Σεντζέν.

Απ’ τις 23 Ιανουαρίου, δεν εκτελούνται πλέον σιδηροδρομικά και αεροπορικά δρομολόγια προς και από την Γουχάν και οι αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν.

Ο ΠΟΥ κήρυξε τον κοροναϊό παγκόσμια απειλή. 

Διάβασε ακόμα:

Στην Ιταλία ο γενετικός κώδικας του κοροναϊού | Έλληνας σε καραντίνα

Photo: Eurokinissi

Το άρθρο Αριθμός-ρεκόρ των θυμάτων από τον κοροναϊό | Τα βίαια μέτρα των Αρχών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα