Tips για να παραμείνεις υγιής σε περίοδο έξαρσης της γρίπης

11:50 8/2/2020 - Πηγή: iPop

Όταν τα κρούσματα της γρίπης αυξάνονται και τόσοι άνθρωποι αρρωσταίνουν είναι λογικό να αναρωτιέσαι πώς να παραμείνεις υγιής. 

Καθημερινά ακούς πως δεν είναι λίγοι αυτοί που αρρωσταίνουν, ενώ πολλοί γύρω σου φτερνίζονται και βήχουν. Κι εσύ αγχώνεσαι μην αρρωστήσεις με τόσα μικρόβια γύρω σου. Φυσικά και πρέπει να κάνεις κάτι γι’ αυτό και να προστατεύσεις τον εαυτό σου από οποιαδήποτε γρίπη.

Όμως, πώς να παραμείνεις υγιής σε μια περίοδο έξαρσης της γρίπης;

Πλένε τα χέρια σου και κάνε απολύμανση

Το

να πλένεις τα χέρια σου είναι απαραίτητο, ειδικά όταν συναναστρέφεσαι άλλους ανθρώπους κι όταν κυκλοφορείς σε κοινόχρηστους χώρους. Έχε πάντα μαζί σου ένα αντισηπτικό και υγρά μαντηλάκια για τα χέρια και καθάριζέ τα με κάθε ευκαιρία. Καθάριζε, επίσης, καλά τους πάγκους και τα τραπέζια στο σπίτι σου, όπου τρως, ακουμπάς την τσάντα σου και χρησιμοποιείς καθημερινά. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και με το κινητό και τον υπολογιστή σου που χειρίζεσαι συνεχώς.

Unsplash/ The Honest CompanyΜείνε μακριά απ’ όσους είναι άρρωστοι

Αυτονόητο, αλλά δεν το κάνουν όλοι. Το να λες “εντάξει, εγώ δεν θα αρρωστήσω” δεν είναι λύση. Μείνε μακριά απ’ όσους είναι άρρωστοι, αλλά κι από εκείνους που έχουν κάποια συμπτώματα, βήχουν και φτερνίζονται.

Αυτή η καθημερινή συνήθεια σε γεμίζει μικρόβια χωρίς να το καταλάβεις! 

Ακολούθησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Φρόντισε να κοιμάσαι καλά, να τρως υγιεινά και ισορροπημένα και να γυμνάζεσαι τακτικά. Απόφυγε το κάπνισμα και το αλκοόλ καθημερινά. Αυτά είναι μερικά απλά tips που, όμως, θα δημιουργήσουν μια ασπίδα στον οργανισμό σου απέναντι στα μικρόβια. Δε σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να κρυώσεις ή να αρρωστήσεις, όμως αν ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ακόμα κι αν αρρωστήσεις ο οργανισμός σου θα το αντιμετωπίσει πιο εύκολα.

PexelsΜην ξεχνάς τα προβιοτικά

Η καθημερινή λήψη προβιοτικών είναι πολύ σημαντική για την υγεία σου. Τα προβιοτικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα και το κάνουν πιο ανθεκτικό. Μην ξεχνάς, λοιπόν, να πάρεις γιαούρτι την επόμενη φορά που θα πας σουπερμάρκετ.

Συμβουλεύσου το γιατρό σου

Σε μια περίοδο έξαρσης της γρίπης είναι καλό να συμβουλεύεσαι το γιατρό σου σχετικά με τα συμπτώματα της γρίπης, αλλά και το εμβόλιο που συστήνεται να κάνεις. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σου δώσει τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Tips για να σταματήσεις το κρυολόγημα στις αρχές του! 

Διάβασε ακόμα τις συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις:

Αυτές είναι οι συνήθειες όσων αρρωσταίνουν σπάνια!

Photo: Unsplash/ Makenna Entrikin

Το άρθρο Tips για να παραμείνεις υγιής σε περίοδο έξαρσης της γρίπης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα