Αποστόλου: Ουσιαστική συζήτηση με τους αγρότες | Στόχος η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα

16:17 15/2/2017 - Πηγή: iPop
| Στόχος

Συνάντηση με αντιπροσωπεία συλλόγων παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου. Ουσιαστική χαρακτήρισε τη συζήτηση με τους αγρότες ο υπουργός. Στόχος της Κυβέρνησης η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα.

Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ραντεβού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, αντιπροσωπεία συλλόγων παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα φλέγοντα

ζητήματα του φορολογικού, του ασφαλιστικού καθώς και του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου για τις λαϊκές αγορές.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Αποστόλου χαρακτήρισε «ουσιαστική» τη συζήτηση και υπογράμμισε πως σημείο αναφοράς αποτελεί η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα. «Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτούνται παρεμβάσεις σε θέματα που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με το κόστος παραγωγής και την καλύτερη οργάνωση» σημείωσε ο ίδιος.

Ως υπουργείο θα δώσουμε μάχες την επόμενη περίοδο. Συζητήσαμε και θέματα που έχουν να κάνουν με την οργάνωση των λαϊκών αγορών και επειδή προς τούτο έχουμε ένα σχέδιο νόμου σε εξέλιξη, τέθηκαν ζητήματα που χρειάζεται να διορθωθούν. Εμείς θα τους στηρίξουμε και θα συζητήσουμε με το αρμόδιο υπουργείο

Και ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος σχολίασε ότι η συνάντηση εξελίχθηκε μέσα σε θετικό κλίμα και τόνισε πως «αυτό που μας αφορά περισσότερο είναι ότι το 80% των αγροτών λαμβάνουν μόλις το 20% των ενισχύσεων και ο υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο της νέας διαβούλευσης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, θα μεταφερθούν ποσά από τους μεγάλους αγρότες στους μικρούς. Είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ, διότι πριν δυο-τρία χρόνια δεν παίρναμε καμία επιδότηση».

Σύμφωνα με τον κ. Μόσχο, συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που άπτονται του κόστους παραγωγής και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας των λαϊκών αγορών, ενώ από την πλευρά τους κατατέθηκαν και προτάσεις, όπως η επαναλειτουργία των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης, από την οποία «ο κρατικός προϋπολογισμός θα μπορούσε να εξοικονομήσει περί τα τρία εκατ. ευρώ ετησίως».

Αποσύρθηκαν τα τρακτέρ από τον κόμβο Δερβενίου

«Η συγκεκριμένη κινητοποίηση έγινε ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους μας που θα έχουν συνάντηση με στελέχη της κυβέρνησης στην Αθήνα» είπε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης.

Υπενθυμίζεται ότι το μπλόκο στο Δερβένι απαρτίζεται απο αγρότες και κτηνοτρόφους των περιοχών Λιτής, Μελισσοχωρίου, Λαγκαδά, Ασσήρου και Δρυμού και στήθηκε στις 30 Ιανουαρίου.

The post Αποστόλου: Ουσιαστική συζήτηση με τους αγρότες | Στόχος η ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποστόλου, Ουσιαστική, | Στόχος,apostolou, ousiastiki, | stochos