Ένοχη η οδηγός που παρέσυρε θανάσιμα την τροχονόμο στην Κηφισιά

15:35 15/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Περισσότερες από τρεις ώρες διήρκεσε η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών που έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια την οδηγό η οποία τον Απρίλιο του 2013 τραυμάτισε θανάσιμα τη 41χρονη τροχονόμο της Κηφισιάς, Αδαμαντία Σιαφλά, εν ώρα υπηρεσίας.

Ένα μαύρο αυτοκίνητο την παρέσυρε σκοτώνοντάς την ακαριαία στη διασταύρωση της Λεωφ. Κηφισίας και Αγίου Δημητρίου. Η οδηγός του μαύρου αυτοκινήτου έτρεχε με αρκετά μεγαλύτερη ταχύτητα (88 χιλιόμετρα) από την επιτρεπόμενη που

ήταν 50 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, πριν από τρία χρόνια, η οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου κινείτο στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος της λεωφόρου Κηφισίας προς Μαρούσι και ενώ το όχημα που βρισκόταν μπροστά της, είχε υπακούσει στις εντολές της τροχονόμου, η οδηγός του μαύρου αυτοκινήτου έκανε ελιγμό σκοτώνοντας την άτυχη γυναίκα, καθώς δεν αντιλήφθηκε καν την τροχονόμο ούτε οπτικά ούτε ηχητικά. Σύμφωνα με την απόφαση, η οδηγός ενήργησε απότομη αλλαγή της πορείας από τη δεξιά λωρίδα, που, αρχικά, κινείτο προς την αριστερή, προκειμένου να αποφύγει το προπορευόμενο, σταματημένο αυτοκίνητο και συγκρούσθηκε με την τροχονόμο, με το εμπρόσθιο αριστερό τμήμα του αυτοκινήτου της.

Η σύγκρουση οφειλόταν σε αποκλειστική υπαιτιότητα της οδηγού, η οποία δεν κατέβαλε την επιμέλεια και προσοχή που, με βάση τις ατομικές της ικανότητες αλλά και του μέσου συνετού οδηγού, μπορούσε και όφειλε να καταβάλει, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση. Ωστόσο, αποκλειστική υπαιτιότητα της οδηγού απέδωσε και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένοχη, Κηφισιά,enochi, kifisia