Thomsen: Θα αλλάξουμε την πρόγνωση για την Ελλαδα, αν αποδειχθεί απαισιόδοξη

11:46 15/2/2017 - Πηγή: iPop

O Poul Thomsen δήλωσε πως «θα αλλάξουμε την πρόγνωση για την Ελλαδα, αν αποδειχθεί απαισιόδοξη» σε συνέντευξη του στη Handelsblatt.

Όταν έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία για το 2016 θα επανεξετάσουν και αν κριθεί αναγκαίο θα αλλάξουν την πρόγνωσή για την Ελλάδα σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπήρξε πολύ απαισιόδοξη, δήλωσε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Poul Thomsen,

στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Επιθέσεις στο ΔΝΤ από όλες τις πλευρές

Επίθεση για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ έκανε σε συνέντευξη του ο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα ευρώ, Valdis Dombrovskis, λέγοντας πως το ΔΝΤ «εξέδωσε μια ιδιαίτερα απαισιόδοξη πρόγνωση για την ανάπτυξη της οικονομίας και τα δημόσια οικονομικά».

O πρόεδρος του EuroWorking Group, Thomas Wieser, εκφράζοντας την άποψη ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα, εκτίμησε ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει εν τέλει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για Grexit.

Mιλώντας στο EurActiv Γερμανίας, ο πρόεδρος του EWG προέβλεψε πως η Ελλάδα έχει προοπτικές για ανάπτυξη, ενώ μιλώντας για τη συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση σχολίασε πως «η πραγματική πίεση χρόνου υπαγορεύεται από το τι ζημιά περαιτέρω καθυστέρηση θα κάνει στην ελληνική οικονομία. Η ανάπτυξη, οι ιδιωτικές επενδύσεις σε επιχειρήσεις και στην ιδιωτική κατανάλωση όλα διακυβεύονται».

Από την ελληνική πλευρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με βάση τα στοιχεία της Κομισιόν, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΔΝΤ, λέγοντας ότι οι εκτιμήσεις του συνεχίζουν να είναι παράλογες και εμμονικές και ζήτησε από το ΔΝΤ να λάβει υπόψη του τη νέα δημοσιονομική πραγματικότητα.

Αναμένουμε πιο ρεαλιστικές και επικοδομητικές προσεγγίσεις από το Ταμείο. Το ίδιο αναμένουμε και από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Οι απόψεις Σόιμπλε για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για μία δεκαετία δεν είναι ρεαλιστικές ούτε εποικοδομητικές και αυτό είναι η θέση κάθε σοβαρού οικονομολόγου

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αξιωματούχων εξήγησε πως δείχνουν ότι δειλά αναγνωρίζει πως η Ελλάδα δε χρειάζεται περισσότερη λιτότητα, επιμένει όμως στην εμμονή του για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

The post Thomsen: Θα αλλάξουμε την πρόγνωση για την Ελλαδα, αν αποδειχθεί απαισιόδοξη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα